Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Koralik

notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Moj je v res majhnem koritu in v senci na polici.Zato ni strahu da bi se tako razrasel ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

copatka, meni sta se takole razrasla Polički Divlji in nek ribezoidni. Tam, kjer rasteta, ju kar pustim, ker imata prostor. Obiranje je res malo težje, ker sem ju pustila rasti brez opore, kar po tleh. Včeraj sem pod njiju porinila cel koš odreza od kotoneastra, toliko, da ne bosta ležala po tleh.

Eno sadiko Poličkega Divljega sem posadila na vrt. Tisto kar krepko obrezujem, puščam le 3 glavne veje, ki jih privezujem, kar je preveč sproti poščipam. Na vejah, ki sem jih pustila, bolje rodi kot oni, ki divja po svoje. Nekako se mi zdi, da je količina pridelka med njima dokaj enakovredna. Prosto rastoči ima več vej, na njih manjše kobule in manj jagod, ta v vrtu ima manj vej, zato pa večje kobule in na njih več jagod in večje so. Zase sem še ugotovila, da bom obrezovala tudi češnjevce - toliko, da bodo obvladljivi.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala, Muha! Mislim, da ga bom drugo leto tudi jaz krotila in obrezovala (če bom sploh še imela paradižnik - spet mi ga pobira plesen, preden smo ga začeli jesti Crying or Very sad ) . Čisto mi je prerasel baziliko spodaj in vse, kar je raslo v bližini Rolling Eyes . Sem mu pa vseeno zelo hvaležna, ker edino te paradajzke že nekaj časa jemo. Pa nekaj penduline orange (kar mi je niso pomlatili ptiči) in dve sleeping lady - vse ostalo je še zeleno in počasi postaja črno ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori