Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula - Allium cepa L.

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Po mojih izkušnjah se tako "Ptujka" kot "Belokranjka" odlično skladiščita. jaz imam še vedno nekaj lanske čebule, ki je še čisto uporabna.

Izgleda, da je bila letošnja sezona več kot odlična za česen in čebulo.

Tudi moja čebula je bila iz lastno pridelanega čebulčka. Zelo sem vesela, da imam letos nekaj še posebno lepih čebul, ki bodo lahko služile za pridelavo semena v naslednjem letu. Letos sem dobila za pridelavo semena Belokranjko od Tajane, nekaj lepih čebul Ptujke pa sem kupila pri branjevki na Ptuju. Posadila sem sedem Ptujk, a niti ena ni odgnala - so bile gotovo pošpricane proti odganjanju. Kar me pri vsem najbolj žalosti je to, da sem branjevki lepo povedala, da potrebujem čebulo za pridelavo semena in ni nič rekla, da njena čebula zato ni primerna..._________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Danes sem pobrala semenski čebulček Ptujski rdeči in pa Belokrajnko. Obeh bo dovolj za sajenje drugo leto.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Prava pridna mravljica Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
cinija1

stara postaja, joj da me kdo ne pohodi Smile

brbr meni Ptujska rdeča malo gnije, tako, da kar pridno prebiram najdebelejše za uporabo pri shrankih. Bom pa probala še Belokrajnsko ta debelo, da vidim, kakšna je ona od znotraj.

Sicer pa, če potegnem črto, je bil pridelek čebule zelo dober. Čebulčkov sem imela 0,60kg, lani pridelanega, pa sem ga malo dala sesstri, tako da bi rekla, da sem jo cca 0,50kg posadila in pa 0,25kg Belokrajnske. Pridelka je bilo 31 kg.

Šalotko pa sem sadila malo manj kot običajno, pa še ta je bila tako slaba, kot še nikoli. Pridelala komaj 5,90kg in pa spomladi mlade šalotke 1,60kg. Nevem kaj naj naredim v prihodnje s to mojo šalotko.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bravo, Cinija1. Krasen pridelek tako v sliki, kot v številkah. Jaz ne vem, koliko sem je sadila, pridelka pa tudi še nisem stehtala. Je pa najlepša do sedaj. Lani je je bilo veliko, vendar je bila po večini zelo drobna. Letos pa zelo drobnih malo, prevladujejo pa srednje velike, nekaj pa je velikih.

Imaš zelo lep čebulček. Moj je letos droben, ker je rastel v senci malin, ki so ušle na gredo in jih mislim na jesen presaditi. Tako sem se odločila, da bom čebulček kar pustila v zemlji in ga zgodaj spomladi presadila na njivo. Pa, da vidimo, kaj se bo izcimilo.._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Cinija1, koliko pa imajo tvoji čebulčki povprečno v premeru?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Cinija, kdaj seješ seme za pridelavo čebulčka?_________________Lp, Živa
cinija1

lpmami moj čebulček ima od 7 mm do 20 mm premera. Upam, da ga bom lepo očuvala. Lanskega sem, za letos pa bomo videli.

živa seme sem sejala 25. maja. Lani sem jo aprila, pa je to prezgodaj.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Cinija, gotovo je tako lep, ker si ga sejala na exDan mladosti, z mislijo na kosilo, a ne? Nov krompirček je bil, aneda? Wink
Kar ne morem verjeti, v manj kot 3 mesecih. Vabi k posnemanju.
cinija1

Točno tako Metuljc. Kar se pa krompirja tiče, bom pa, vsaj upam, drugo leto bolj pametna in bom posadila zgoden krompir. Kaj čem, jaz se bom sigurno učila do smrti, pa še..................
Odgovori