Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tole pa je?

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula: te možnosti doslej nisem opazila Embarassed . Hvala! Very Happy
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Jaz bi velikokrat pokazala kakšne slikce a preden jih prilepim gor traja celo uro, zato jih tako poredko lepim.Lepo vse izklikam in ko mi naloži sliko ni taprava in pol jovo nanovo, dokler ne najdem prave.Ja sem od onih ki znajo delat, razmišljaje pa prepustijo drugim Very Happy
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Mene pa zanima, od katerega metulja je tale gosenica:

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Kar nekaj smo jih našli na Lošinju.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na kopnem si tole našla? Mene spomni na kakšne vodne ličinke.
MARTINKA

Take gosenice so lezle okoli apartmaja, na kopnem, približno 500m od obale.
Na netu sme pregledala že vse vrste metuljev, ki smo jih tam videli, pa take gosenice ni med njimi. Kaj bi to lahko bilo?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pa si prepričana, da so metuljeve?
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pri meni so tudi taki "specijalci" - mini gosenice (cca 5-6mm) zakrite z vsemi mogočimi delčki listov in trav. "specijalcev" ni veliko, kakšna dva do tri na leto a vsi na steni hiše oz zidu. izredno zanimivo, ker najprej ne veš ali se je na steno napopal "biljni odpad" ali mini uničujoča "zverka". lpvod
PS: podala bi sliko a žal za enkrat še ne gre._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Zdravo, mislim da bi lahko bile gosenice enega od Vrečkarjev (Psychidae), ki jih najdemo pri nas.
MARTINKA

Dafo, to je to. Hvala.
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Jaz pa pred vrati garaže na deževno jutro ujel tole žival Cool
Odgovori