Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
pri meni v I. je kaki, tretje leto posajen visok cca 2,70cm imel (vrsta? -moram najdet račun) - na začetku čez 100 cvetov in potem tudi mini plodiče na treh vejah. spotoma je odpadalo em cvetje em mini plodovi v velikih količinah. pred dvema mesecema se je zaustavilo osipanje ( jaz jih nič ne redčim, ker je moja teorija če odredčim dobrega in ostane slabši ne bo dobro. rastlina (enako kot žival) po mojem mnenju odvrže slabše, če jih seveda veter in podbne nevšečnosti ne uničijo. torej, ko se je zadeva totalno razredčila je prišla močna burja in je enega od 10 plodov veličine malo manjše tenis žogice sklatila na tla. plod sem vzela in ga odstavila na mizi na prostem. po nekaj dnevih sem vgriznila v totalno nedozorel in neodrastel sadež a se je kljub oranžni notranjosti v ustih pojavil tisti nugodni zveriženi okus. potem sem zeleno skorjo malo olupila in zaužila čisto notranjost nedozorelega a že oranžnega sadeža. okus kot bi jedel dozorele sadeže. zanimivo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda je napisal/a: |
torej, ko se je zadeva totalno razredčila je prišla močna burja in je enega od 10 plodov veličine malo manjše tenis žogice sklatila na tla. plod sem vzela in ga odstavila na mizi na prostem. po nekaj dnevih sem vgriznila v totalno nedozorel in neodrastel sadež a se je kljub oranžni notranjosti v ustih pojavil tisti nugodni zveriženi okus. potem sem zeleno skorjo malo olupila in zaužila čisto notranjost nedozorelega a že oranžnega sadeža. okus kot bi jedel dozorele sadeže. zanimivo. lpvoda |
He, he, ravno danes je žena ob pobiranju odpadlih kakijev našla enega, ki se je na tleh že začel razkrojevati. Omenila je, da ga je pokusila, in je bil že kar "jestljiv" .
Sem že izdal dekret, da se sedaj naprej odpadli plodovi pobirajo in gredo na medenje. Živi bili pa videli .
Drugače pa kaki kar pridno pada dol - če zdajle neha, bo še kar v redu._________________mfranc
nič ni hudega, če so razpokani od padca. v polsenci čez cca 3-5 dni so užitni. razpoko odrežeš in lupino olupiš. jaz sem vgrižen plod odložila na miszo v polsenci, čez 3 dni sem ga zavžila. noben mrčes ne gre na poškodovan plod. lpvoda
PS: pri tem ne gre za komplicirat, saj je "stranski užitni produkt"_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: pri tem ne gre za komplicirat, saj je "stranski užitni produkt"_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)