Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Aronija - Aronia melanocarpa
pep je napisal/a: |
Še enkrat ni res pa je. Aronija naj bi zdržala nizke temperature, pa ni res spomladanska zmrzal mi je razredčila plodove na polovico |
Enako pri nas. Po moje gre za to, da je zmrzal udarila že dobro startano rastlino -- tipično vse dosti boljše prenesejo mraz v mirovanju kot pa, ko že vsi procesi tečejo. Našim malinam se je glavni val zorenja zamaknil za 6 mesecev, celotna prva runda popkov je propadla - pa maline sicer niso ravno hudo zmrzljive.
(khm... tednov Nazadnje urejal/a crtj 23 Jul 2016 10:11; skupaj popravljeno 1 krat
crtj je napisal/a: | ||
Enako pri nas. Po moje gre za to, da je zmrzal udarila že dobro startano rastlino -- tipično vse dosti boljše prenesejo mraz v mirovanju kot pa, ko že vsi procesi tečejo. Našim malinam se je glavni val zorenja zamaknil za 6 mesecev, celotna prva runda popkov je propadla - pa maline sicer niso ravno hudo zmrzljive. |
crtj, se povsem strinjam s tabo. Škodo naredijo spomladanske pozebe, ne zimski mraz.
Tudi pri nas niso apetitlih ptičem, tudi trpke so vsak dan manj... (na jerebiki)
upload gambar
upload image online
click image upload_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
upload gambar
upload image online
click image upload_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
-
-
- Kraj: Domžale
Kot jaz vem, je za sajenje jagodičevja jesen najprimernejša.
Tudi sam sem lansko jesen posadil dve aroniji, sicer šele novembra in sta se lepo prijeli.
Na eni sem celo letos imel že malo pridelka.
Res pa je, da na tej sadiki ( Viking), ki je imela plodove, je bilo letos zelo malo prirasta vej. Verjetno bi bilo bolje, če bi cvetove potrgal.
Medtem ko pa druga sadika ( Nero ) letos ni nastavila cvetov, je pa dobila kar šest novih, mladih poganjkov iz tal.
Tudi sam sem lansko jesen posadil dve aroniji, sicer šele novembra in sta se lepo prijeli.
Na eni sem celo letos imel že malo pridelka.
Res pa je, da na tej sadiki ( Viking), ki je imela plodove, je bilo letos zelo malo prirasta vej. Verjetno bi bilo bolje, če bi cvetove potrgal.
Medtem ko pa druga sadika ( Nero ) letos ni nastavila cvetov, je pa dobila kar šest novih, mladih poganjkov iz tal.
Tomaž-33 je napisal/a: |
PA kaj ta aronija raste kje pri nas tko v naravi ali samo tko bol "zasebno"? |