Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gobarjenje 2016
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Jaz sem včeraj na Pokljuki našel nabral približno 20 gobanov, še kakšnih 10 sem pa pustil, ker so bili že stari, veliki, precej obžrti ali pa že plesnivi.
Ampak to je za moje standarde dokaj slabo. Sem potem še nekaj cigančkov, štorovk in lisičk vrgel v košaro, da nisem šel prazen domov.
Sem pa od sodelavk slišal, da je v tržiških koncih nekoliko bolj bogato. Tam v tistih klancih nad Jelendolom proti Šiji in Kofcam ...
Ampak to je za moje standarde dokaj slabo. Sem potem še nekaj cigančkov, štorovk in lisičk vrgel v košaro, da nisem šel prazen domov.
Sem pa od sodelavk slišal, da je v tržiških koncih nekoliko bolj bogato. Tam v tistih klancih nad Jelendolom proti Šiji in Kofcam ...
Danes je bil spet dober dan za nabiranje gob. Nabrali smo 8 mladih, čvrstih in zdravih jurčkov, ogromno brezovih dedkov in macesnovih gobanov, nekaj marel, sirovk, tintnic, šampinjonov in lisičk. Zdajle sem šele gotova: vloženi jurčki (1 kozarček) in macesnovi gobani (3 kozarčki), spanirane marele so v skrinji - 2 pladnja iz pečice in eno večje cedilo zblanširanih mešanih gob (dovolj jih bo za jutri zjutraj z jajcem in 3x za juho).
Zdaj imam za nekaj časa dovolj gob. Nabirat jih je luštno, samo je potem tooooliko dela z njimi ... Ampak pozimi pa pašejo, a ne.
Zdaj imam za nekaj časa dovolj gob. Nabirat jih je luštno, samo je potem tooooliko dela z njimi ... Ampak pozimi pa pašejo, a ne.
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale