Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Letos je v veliko ozirih čudna sezona. Sam sem imel veliko sadik z podvajanjem stebla, oziroma več vrhov, celo do štirje, je zraščeno skupaj (je pa zraščenost vidna)
in se šele po nekaj decimetrih vrhovi ločijo narazen. Večino sem poščipal, pustil samo en do dva vrha ....
Ena sorta, ki uradno ni grmičar, je rast zaključila samo z močnimi, bogato cvetočimi rodnimi vejicami.
Se pa ne sekiram, velika verjetnost je, da še plodovi iz teh vejic ne bodo dozoreli, kamoli da bi grm še rastel naprej.
Danes sem našel v mojih lončnih paradižnikih Osmega potnika, ki je ravno lezel ven iz ploda
Kdove kakšen Alien bi zlezel ven? _________________mfranc
in se šele po nekaj decimetrih vrhovi ločijo narazen. Večino sem poščipal, pustil samo en do dva vrha ....
Ena sorta, ki uradno ni grmičar, je rast zaključila samo z močnimi, bogato cvetočimi rodnimi vejicami.
Se pa ne sekiram, velika verjetnost je, da še plodovi iz teh vejic ne bodo dozoreli, kamoli da bi grm še rastel naprej.
Danes sem našel v mojih lončnih paradižnikih Osmega potnika, ki je ravno lezel ven iz ploda
Kdove kakšen Alien bi zlezel ven? _________________mfranc
ker sta se mi skrižala Malakhitovay shkatulka in Amaga orange, bi poskusil to novo "sorto" stabilizirati...kako točno se to naredi?
Ivčk mi e rekla da bomo tule podebatirali ...nova tema?
hvala aja slikce...
_________________https://www.facebook.com/borut.rojc.3
Ivčk mi e rekla da bomo tule podebatirali ...nova tema?
hvala aja slikce...
_________________https://www.facebook.com/borut.rojc.3
Za začetek: izbereš najbolj tipičnega predstavnika skrižanega, spraviš seme, spomladi poseješ precej semen in posadiš čim več rastlin. Ko zacvetijo, poskrbiš za preprečitev navzkrižne oploditve pir vsaj enem cvetu vsake rastline. Ko dobiš plodove, vidiš, katera rastlina ima najbolj tipičen plod (bolje, da to narediš z več rastlinami), spraviš semena.............postopek ponavljaš skozi toliko let, da ti da seme ene rastline praktično izenačene potomce.
Tole je teorija, izkušnje ima, poleg ivčk, vsaj, da jaz vem, še Bicikl (z Aperom, ki ga je iz F1 sadike peljal zdaj, mislim, že skozi 4 ali 5 generacij).
Kaj več pa v torek, če prideš, rečemo v živo.
Tole je teorija, izkušnje ima, poleg ivčk, vsaj, da jaz vem, še Bicikl (z Aperom, ki ga je iz F1 sadike peljal zdaj, mislim, že skozi 4 ali 5 generacij).
Kaj več pa v torek, če prideš, rečemo v živo.