Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vrtno orodje
Uuuuuu, to pa je lepa zbirka.
Res HVALA za sliko in za opise; bo v veliko pomoč pri nabavljanju orodja.
Sprašujem se o razliki med navadnimi železnimi in rezalnimi grabljami. Z navadnimi je potrebno kar precej sile in udarcev po grudah, da se gredica pripravi za sejanje. Nekako si ne predstavljam, da bi rezalne dejansko rezale grude ... Hm?
Res HVALA za sliko in za opise; bo v veliko pomoč pri nabavljanju orodja.
Sprašujem se o razliki med navadnimi železnimi in rezalnimi grabljami. Z navadnimi je potrebno kar precej sile in udarcev po grudah, da se gredica pripravi za sejanje. Nekako si ne predstavljam, da bi rezalne dejansko rezale grude ... Hm?
Kaj ne, če pa jih nabrusiš kot nož iz obeh strani kot je rekla MarijaV, režejo kot britev, samo primeš in vlečeš pa je pot v vrtu hitro čista. Jaz sem ene take kupila v Bauhausu. lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
Ja še to: ravno zaradi tega orodja jaz na njivi ničesar več ne sadim na vzolžne vrste ampak na prečne čez cca 1,20 m široko gredo. Torej imam njivo razdeljeno na tako široke grede z vmesnimi potkami. Tako na isti površini pridelam tudi mnogo več kot če bi imela eno vrsto in vmes 40 cm pas za okopavanje kot se je nekoč sadilo po njivah npr. koruzo. Primer:
Ta vmesni prstor v dveh sekundah okopljem z enim ali dvema potezama s strgalko, potem pa še potke med gredami in to je to. Danes dopoldan sem tako okopala ves česen in fižol v dveh urah in pol. Pa je kar konkretna površina. če pogledaš prilepljene slike pod fižolom in česnom._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Ta vmesni prstor v dveh sekundah okopljem z enim ali dvema potezama s strgalko, potem pa še potke med gredami in to je to. Danes dopoldan sem tako okopala ves česen in fižol v dveh urah in pol. Pa je kar konkretna površina. če pogledaš prilepljene slike pod fižolom in česnom._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Meni pa brez tega živeti ni . Ni sicer za njive, kot jo imaš marijav in mnogi ostali, a za tiste povprečne vrtičke in trate je fantastičen pripomoček za izkopavanje plevela. Res močan in s korenino izkoplješ ven regrat, osat in podobno plevelje. Kovinski del ima 19 cm v dolžino.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha_________________LP Žižola
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha_________________LP Žižola
Ej Žižola, tole bo pa moj naslednji nakup. Nadvse pripravna zadeva za odstranjevanje plevelov z globoko korenino, kot npr. tisti, ki je podoben hrenu in ima rumene globoke korenine. Sicer take plevele kar uspešno krotim z mojimi strgalkami, ampak nič ne bi imela proti, da sploh ne poženejo več. _________________Živeti na podeželju je najlepše!
To zadevo sem pred (mislim) tremi leti kupila v Merkurju. Gor piše GARDENA in možno je, da je ista serija, kot tvoja marijav, ker imajo vse v tej modri barvi. Ni bila ravno poceni, vendar mi jo je mlada prodajalka tako zagreto hvalila, da sem kupila in še zdaj sem ji hvaležna._________________LP ŽižolaNazadnje urejal/a žižola 09 Jul 2013 15:34; skupaj popravljeno 1 krat