Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

kaj je to?

Odgovori
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Tudi jaz imam take luknje, premer je 6 do 7 cm. Sem jih zaprla z kamenjem in so nove malo stran narejene.
dalija

Odgovor Napisal/-a dalija »

Lako moguće poljski miš.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ponavadi res ostajajo take luknje za mišmi. Še nalivi jih malo sperejo in takoj izgleda premer večji. Na ravnem polju izven naselja so najbrž najboljša preventiva proti mišim drogovi za kanje.

Voluhar naseljene rove dosledno zasipa. Nezasuti ostanejo le zapuščeni. Ta njegova navada je v veliko pomoč pri pravilnem nastavljanju pasti.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Hvala vsem Smile.
Dobro je poznati okoliš njive, da vem kaj lahko pričakujem in mogoče izvedem kakšne preventivne ukrepe.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Eno malo bitje si je postavilo gnezdece v gostem šavju med malinami na višini dobrega metra. Mati je bila prehitra, da bi jo ujela v objektiv, zato samo slika jajčk. Se komu kaj sanja? Ne upam si preveč s fotoaparatom okrog skakat, da je ne prestrašim, videla je pa nisem dobro. Podobna barva kot taščica, a bolj drobna, se mi zdi, gnezdo pa slabih 10 cm premera.
Zdaj me pa skrbi, da je maček ne zagleda. Pa vedno me je zanimalo, kako ptički ohranjajo gnezdo v takem nalivu, kot je bil ta dvodnevni, brez strehe.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čižek, mogoče?
pika

Ne bi rekla, čižek je rumen. Bom morala zgleda v zasedo s fotoaparatom, ker mi ne da miru Smile
pika

Nisem uspela fotografirat, sem si pa dobro ogledala malo ptičko. Lišček gnezdi med malinami.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Meni se je zdelo, da je njegov bližnji sorodnik zelenec, ki pa ima rajši gostejše grmovje. Pri nas gnezdita zelenec ali pa lišček v enem zelo visokem brinu.
Tamis

Odgovor Napisal/-a Tamis »

kaj je to zaena žival,oglaša se samo ponoči

https://clyp.it/go5peuf4

http://vocaroo.com/i/s1onIWaLZ136
Odgovori