Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mini polžki s hiškami

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ja tudi mene begajo te polžki od kje so se vzeli, na netu nisem našla nič pametnega na temo, se pravi mladičkov malega vrtnega polža. Saj takole na oko res ne zgledajo, kot na sliki od metuljc. Čeprav, če si pozoren se v barvi malo pa le razlikujejo, kot bi nakazovali kakšne barve bodo ko odrasejo. Muha seveda bi lahko prišlli s kakšno sadiko in raznimi menjavami. Kdo ve?

Bolj me zanima kako se jih znebit in jih zdesetkat. Koliko časa rabijo do odraslega polža? Ali tudi take s hišicami jedo žabe in ježi, morda ptiči?

Drugače bo pa kimči hrustal, saj bo težko vse te malčke poiskat v zeljni glavi, pa še okus bodo dodali namesto ostrigine oziroma ribje omake. Laughing
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Metuljc, sem ga spet biksnila, a ne? V oči mi je padel samo vrtni polž in ti na sliki navadnim polžem niso podobni. Moram reči, da takih lepih polžev na naših vrtovih (kjer sem bila doma in na zdajšnjem vrtu) ni. Zato sem mislila, da to niso vrtni polži.
Ko sem bila otrok, sem polže zbirala in jih imela za domače ljubljenčke - kamorkoli smo šli na izlet, sem domov prinesla kakšnega polžka. In nabolj sem se razveselila, če sem našla kakšnega takega pisančka...._________________naredimo svet lepši
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Verjetno bi pomagal Neem tonik večkrat zapovrstjo,ker verjetno nočeš kaj močnejšega!Deluje tudi kot repelent!_________________Narava vse povrne!
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ferdo36, hvala! sem ravno to včeraj naredila, pošpricala z nemom z dodatkom asafoatide. Smrdi prav lepo! Smile

Opazila sem tudi, da so polžki pravzaprav različnih barv. le na sliki zgleda so bili ravno na tistem kupu enaki. Smile

metuljc, koliko časa rabijo do odraslosti?
Odgovori