Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

O cipresah je tekel pogovor v temi Ameriška borovinica I

27. 8. 2015 in 4. 6. 2014 dva prispevka.

Najlaže je najti take izsečke z iskalnikom.

- v prvo okence vpišeš cipres* (le delno besedo in zvezdico, če je morda uporabljen sklon)
- v okencu forum poiščeš ustrezni forum - v tem primeru Sadje
- pri Prikaži zadetke v obliki ... odkljukaš Prispevkov

Potem samo še klikneš na išči. Ponavadi se kar najde, če je le iskana beseda pravilno pravilno postavljena.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

ferdo36 je napisal/a:
Po izkušnjah nekaterih gojiteljev AB,začnejo grmi borovnic,posajenih
v bližini cipres hirati in odmrejo.Iz tega sledi,da bodi previden z uporabo
cipresinih ostankov.
_________________mfranc
LosBlancos

Odgovor Napisal/-a LosBlancos »

nekaj sem se igral z potaknjenci, sedaj ko sem opazil da mogoče pa bo katera vejica pognala listje pa je vsa zastirka splesnila( sveze iglice).
sedaj pa ne vem, ali lahko se nekaj casa pustim da se razvije kaki list ali probam presaditi, samo ne vem koliko ima, ce sploh ima kaj korenin. sem čisti lajik Embarassed
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Ne presajaj!!Pusti do pomladi,plesnivo zastirko pa odstrani in dodaj žaganje!_________________Narava vse povrne!
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Kdaj je nabolje dodajati novo mešanico zemlje borovnicam,
ki so gojene v loncih?_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
LosBlancos

ferdo36 je napisal/a:
Ne presajaj!!Pusti do pomladi,plesnivo zastirko pa odstrani in dodaj žaganje!

sem upošteval nasvet;)

sedaj pa še to imam 2 troletni sadiki in 2 dvoletni. Ker preurejam vrt bi jih rad presadil. Sedaj sem razmišljal da bi to naredil v roku 2 tednov. A je čas še primeren za presajanje? ali je bolje vse pustiti za spomlad?

lp
ferdo36

Presadi v mirovanju,ko odpade listje!Isto velja za dodajanje zemlje._________________Narava vse povrne!
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Hvala bom upoštevala._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
LosBlancos

3 potaknjenci so pognali liste, vendar so vsi listi upognjeni navznoteri in videva se da ratujejo rjavi oz. crni. imam jih v sobi stran od okna, tako da ozgani ne morejo biti. mogoce kdo ve v cem je problem?
ferdo36

Potaknjenci borovnic prinesejo nekaj hrane s seboj in ko jo izčrpajo se posušijo.Delo s potaknjenci borovnic je zahtevno in zahteva nekaj znanja.
Sem pa na forumu že pisal o tem.Poišči!_________________Narava vse povrne!
Odgovori