Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jablana - Malus domestica
babaco in ck, hvala! Sem malo pogooglala, verjetno bo res ta lord lamburne. Dobila sem jo za darilo kot kanadko - staro sorto. Tako je zanimivo, no vsaj v naših drevesnicah se mi zdi dokaj redka sorta, oziroma vsej pred nekaj leti je bila skoraj pozabljena in da se dobila prav to. Moram reč, da je okusno jabolko.
Po vojskarski planoti sem pohajkoval in naletel na ta jabučka. Jih kdo pozna?
screen shot windows
free photo upload
imgurl_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
screen shot windows
free photo upload
imgurl_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Tarmene so hruškice, vsaj tako mi deluje.
Nekaj podobnega imam zacepljeno in poimenovano kot rumenka. Dobil sem jih iz kočevskega. Plod je malo večji kot pri tepkah in proti zorenju vse bolj rumene barve, sredina - meso pa postane rjavo. Dobre, zanimive za grizlanje.
Menda se iz njih skuha zelo dobro žganje, pravzaprav to kar drži, ker sem poizkusil.
Nekje imam slike, a jih moram še poiskati.
Nekaj podobnega imam zacepljeno in poimenovano kot rumenka. Dobil sem jih iz kočevskega. Plod je malo večji kot pri tepkah in proti zorenju vse bolj rumene barve, sredina - meso pa postane rjavo. Dobre, zanimive za grizlanje.
Menda se iz njih skuha zelo dobro žganje, pravzaprav to kar drži, ker sem poizkusil.
Nekje imam slike, a jih moram še poiskati.