Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Koruza - Zea mays

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Aye-Aye, zelo simpatičen način, si morem shranit navodilo Smile

Sedaj vem, da miši plezajo Smile.
Kaj pa če so bili kar oboji na delu? Kar niso pospravile miši, so dokončali ptiči:

Recimo da je zgornji storž obkljuvan in spodnji bolj gladko pojeden. Perje isto kot da je nacefrano in malo tudi odgriznjeno ???

Metuljc, luknje so ob njivi, na njivi - vse pa je blizu koruze. A rdečo peso miši pustijo na miru ali si jo mogoče šparajo za zimo. Ker še ni načeta.
(se butam po glavi, da ni pravkar kakša kosmata žival na njej Rolling Eyes )

še vedno žalujem za koruzo, še ličkanja nisem dovolj zbrala za 2 poštena pouštrca Crying or Very sad Crying or Very sad
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula je napisal/a:
. A rdečo peso miši pustijo na miru ali si jo mogoče šparajo za zimo. Ker še ni načeta.

To ti misliš. Ko boš pulila, ti bo pa samo perje ostalo v roki Wink Crying or Very sad . Ravno prejšnji petek sem jo spet nabirala. Povrh se ni videlo nič, zeleni del je bil v redu, ko sem jo izpulila, je bila marsikatera malo obgrizena, nekatere smo imele kar pošteno luknjo, ena je bila pa temeljito izvotljena, ostalo je le: skoraj popoln olup, korenina in zelenje. Brihtne buče te miške, ja.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Od petih sort koruze, to je 24 posajenih rastlin, je neurje s točo preživel tale eden in edini storž (pri nas rečemo štok). Je pa lep, ne?

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Pa še rdeč je. A ni to znak za neko srečo ali kaj podobnega?

Drgače pa, tu doli je to debelača. (koruza)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Miši plezajo ko spiderman... Smile

Vendar so mi vaščani vseeno svetovali, da lahko (nekaj, kar ni koruza) spravim tako, da dam v vreče in obesim na trame v podstrešju, češ da to je pa potem vseeno malo preveč nerodna kombinacija zanje.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

He, he, saj jo je imel, Juglans! Debelača rečete nasploh koruzi ali prav soržu?

Crtj, tegale imam obešenega na nadstrešek nad vhodom na zaprto teraso. Če mi niti ta ni usojen, naj gredo z njim Evil or Very Mad .

Sadila sem nafehtana semena. Vse je dobro kazalo do toče. Tale preživeli je pa iz tistega semena, ki ga sploh prosila nisem in ga je Muha priložila kar tako, za povrh. Nauk? Ne fehtari, če ti je namenjeno, bo samo prišlo Confused ?
figula

Sem dobila nasvet, kako zavarovati storže, ko so še na koruzi - z jogurtovimi lončki. Najbolje jih je nekak pričvrstit, da jih veter ne odpihne.

Predvidevam, da bo drugo leto pri meni "čudna" koruza rastla Laughing Cool
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Koruza torej sicer premajhnimi, pa zelo nevoljnimi kondomi??!! Shocked

Noro. Arrow

A ne bo to malo pohujšljivo za okoliš?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Potem zaračunaš Durexu, da lahko zraven postavi tablo. Imaš fantastičen hektarski donos.
figula

Tudi če bo pohujšljivo, je njivca skrita za drevesi in bodo inštalacijo videli samo tisti sprehajalci, ki gredo v gozd. In oni, ki pridejo past firbce.
Naj si mislijo kar si hočejo Laughing glavno, da bom jaz imela pridelek!!!

crtj, tudi tvoj predlog ni za odmet Laughing
Odgovori