Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ne, ampak po mojem zaradi preohlapnega poimenovanja, ko ljudlje različnim fižolom rečejo cipro, ker jim pravo ime ni znano, enako kot npr. koks ali češnjevec. Glede na opis in fotke, ki jih je objavila Brbr, se mi pa zdi ta. Meni je ime piskrčki najbolj simpatično Wink .
Uporabniški avatar
Melona

metuljc je napisal/a:
In še mimogrede najdena stran, morda pride komu prav. O verodostojnosti ne vem nič.

Metuljc, je slučaj ali me hecaš? To je moja spletna stran Laughing .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kako pa naj vem, da je tvoja? Našla sem jo pač slučajno.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala vsem za odgovore! Smile_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Melona

Na Erni in na putrovcu sem našla par fižolov s počeno ovojnico. Ve kdo, zakaj se to zgosdi? So hoteli že kliti in takih zrn naslednjo pomlad nima smisla saditi?

Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Ko je zrnje zrelo in naenkrat dobi preveč vlage (lahko deževje, lahko pa samo kondenz v strokih zaradi velikih temperaturnih sprememb), začne pokati, da bi vzklilo. Če se kalček še ni zbudil, bo tudi tako zrnje kalilo. Če imaš semenskega materiala malo, pač posuši in probaj s kaljenjem drugo leto. V nasprotnem primeru pač zavrzi, če imaš sejalnega materiala dovolj..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
Melona

Se mi je kar zdelo, Ivčk, hvala.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, to je ta fižol, ki sem ga na forumu predstavila kot Sivi cipro, Piskrčni, Črni cipro. Izgleda, da je bil/je po Sloveniji kar razširjen in priljubljen, tako ima tudi več imen.
Je pa tudi "uradnih" fižolov sorte Cipro več, da bo zmeda še malo večja. Jaz pa temule rečem Piskrčki (sem ga dobila pod tem imenom, pa tudi ime to ime mi je najbolj všeč). Je pa bolj pozen fižol. Pri meni šele zdaj počasi dozoreva._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala vsem, najbrž je res ta Smile . Ampak, brbr, je pa res čudno, da meni prej dozori kot tebi v Ljubljani Rolling Eyes . Jaz sem ga že vsaj pol pobrala._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ha, izgleda, da je to visokogorska sorta, heheh

Saj pri meni je tudi že kar nekaj zrelega in bi ga bilo treba pobrat, vendar ga pa večina šele zori._________________naredimo svet lepši
Odgovori