Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kobulasta oljčica - Elaeagnus umbellata

Odgovori
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ja, jh kar puščam, da vidim, kako se obnaša plod do mraza.
Je multiflora, svetloba je čudna, pa se ne vidi tisto značilno rumeno rjavo oranžno enoletno šibevje.
Pa tudi etiketa je še gor, sicer ne vedno prava, ampak eggertu zaupam. Smile
Najbrž ni kultivar, ker oni imajo večje plodove in bolj poldogovate.
Lp.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Če ste kakšni kandidati za oljčice za srečanje 1.10., potaknjenci od lanske jeseni, prosim, javite se.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Javljam se. Very Happy
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

javljam se tudi jaz. Laughing Hvala.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

jaz prosim za 2 olčici, če sta na razpolago. Hvala,

Lepo bodi, Mil
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Če jim imaš za celo njivo - tudi jaz Smile
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

crtj je napisal/a:
Če so še tako kisli, probaj še pustit.

Pri nas sem jaz pustil, ptice pa potem ne :P Je pa to bil prvi zreli grm, še štirje taki so (par jih je pa kot kaže vendarle pozeblo).
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Hello, upam, da imate vsi potaknjence v dobrem zdravju. Bili so malo na hitro improvizirano populjeni, ampak korenine so OK. Poskusil sem narediti mešano, da je v vsaki vrečki malo umbellata - malo multiflora, potem boste pa lahko tako ali tako kmalu sami rezali nove vejice in se odločili, katere želite več.
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Hvala, lepo sta preživela, sta posajena ločeno v dva lonca, dokler ne prideta na stalno mesto. Kako pa ločiš sorti ? In kdaj jih posaditi na stalno mesto? Embarassed_________________Lp

Nauta
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Nauta, odgovarjam ti z ekspresno hitrostjo samo pet mesecev kasneje.

Sorte boš lahko ločila po plodovih, po mojem vtisu pa tudi že po listih, ti bom poslal kakšne fotke.

Sicer na ranču prve oljčice odpirajo liste. Res trpežen grm, pred zimo zadnji ostane brez listja in pomladi prvi znova požene.

Kdaj boš dala na stalno mesto, je bolj stvar tvoje lokalne situacije kot pa same rastline, ki je kot rečeno ornk trpežna. Ocena lokalne situacije pomeni faktorje a la radovedne živali in štorasti ljudje Smile
Odgovori