Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Fižol
Limski pisan, Christmas Lima bean, pri Brbr pod št. 21 med visokimi fižoli, sem sadila šele v začetku avgusta k prekli, kjer ni vzklil Kaiser Friedrich. Zdaj cveti in ima nekaj stročkov. Najdaljši meri 10 cm v dolžino in 2,8 cm v širino. Upam, da dozori vsaj kakšen strok, da ne pridem ob seme. Brbr, kakšne so tvoje izkušnje, misliš, da je še upanje, da bo kaj iz njega?
Letos imam svoj prvi fižol v zrnju . Menda ga je dobro dati malo v zmrzovalnik, preden ga pospravimo. Za koliko časa? In - a tudi tiste, ki jih šparamo za seme? Bodo ravno tako kalili?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ja, oba daj v zamrzovalnik, da bodo uničeni morebitni škodljivci v njem (jajčeca oz. mlade ličinke hrošča fižolarja). Ja, oba zamrzneš, tudi onega za seme. Mi je ravno zadnjič prijateljica, profi botaničarka rekla, da fižol mnogo bolje klije, če je prej na hladnem (no, zanj je morda že 8 stopinj, zadosti, a su lepo prenese zamrzovanje).
Kakšen teden ali 14 dni bo dovolj, če imaš prostor, lahko dlje, ni pa potrebe.
Kakšen teden ali 14 dni bo dovolj, če imaš prostor, lahko dlje, ni pa potrebe.