Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Dipsacus fullonum (sy. D. sylvestris) - divja ščetica

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

V redu, bom počakala še par dni.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Muha, da ne bom kaj kriva: rada se razseje kjer jo najmanj pričakuješ in želiš. Če boš pustila vse semeniti, te bo prerasla, kaj bomo mi tu brez tebe Laughing !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

stara postaja, nič bat - si me posvarila še pravočasno (čeprav bi bil najbrž vsaj en Gartlčan prav vesel, če bi se tvoje svarilo uresničilo Wink Laughing Laughing )
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Izgleda, da bom letos imela dve pošteno razviti korenini viška. Na pamet bi rekla, da bo vsaka vsaj za 1/4 litra tinkture, če ne več. Lahko prinesem na srečanje, če bi kdo želel. Primerne samo za namakanje , za presajanje so prevelike.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Muha, bi bila jaz kandidat. Semena, ki si mi jih lani dala, so še vedno v vrečki Crying or Very sad Mad enostavno mi je spomladi zmanjkalo časa Sad

hvala srčki
Nazadnje urejal/a figula 24 Sep 2016 12:51; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Rezervirano za figulo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Zanimiv članek izpod strokovnega peresa - Luka Kristanc, dr. med., dipl. biol., doktorand toksikologije .

Figula: a raje počakava do spomladi? Jaz gotovo bom, če naj bi imele korenine takrat največ učinkovin. Trenutno listi še kar bujno rastejo.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Muha, sigurno. Ko boš kopala zase, prosim tudi zame, če se bo izkazalo, da imaš dovolj. Hvala.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Zmenjeno, dobiš konec zime, se pravi takoj, ko bo zemlja odmrznila (če bo sploh zamrznila). Dovolj je bo za obe in najbrž še za koga, če korenine vsaj približno ustrezajo obsegu listne gmote.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Muha ce bo kaksen koscek korenine ostal, se priporocam. V zameno lahko ponudim tinkturo am. slamnika._________________CARPE DIEM
Odgovori