Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
PoB

Odgovor Napisal/-a PoB »

Kje bi se dalo dobiti sadike te rastline?? Tudi semena bi bila dobrodošla, če ni vzgoja pretirano zahtevna.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

PoB, koliko je zahtevna in koliko ni, zlahka izveš, če prebereš prispevke v tej temi._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
PoB

Odgovor Napisal/-a PoB »

Bom prebral, ko bom uspel. Trenutno sem samo preletel in se mi je zdelo zanimivo. Če prav razumem, se to dobi pri tebi?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

PoB, poleg ostalih ponudnikov, ki jih najdeš na internetu, bodo imeli sadike čez kak mesec tudi v Agrolitovih prodajalnah. Več o tem bo vedel naš član "matica".

Zahtevna pa: je in ni. Ni bližnjic, preden se odločiš, le preberi celo temo, kjer so opisane izkušnje z ozirom na pogoje, ki jih imajo asimine pri posameznih gojiteljih.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Tudi asimin jih vzgaja in to zelo dobre sadike, moram pohvalit. Tudi zanimive sorte ima, ki se jih drugje pri nas ne dobi, celo po Evropi ne. Dobi pa se jih zato pri Maticu.

Zelo zadovoljna. Res je važno kakšno sadiko kupiš. Raje dam malo več, kot da se zgodi, kot z onimi od Jankeca, ki so se vse posušile, oziroma na pomlad sploh niso odgnale. kako je sadikami od matice ne vem, lahko pa pohvalim sadeže njegovih asimin. Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Sadeže asimine od Matice moram pohvaliti tudi jaz. Kupila sem jih v soboto na srečanju. Tako so dobre, da mi še noben dan ni uspelo pojesti samo eno, kot sem se namenila..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Hecno se mi je zdelo, ko je eden od naših dveh mališanov po pokušnji asimine napisal recept za sladico z njo in jo poimenoval Jasmina. Laughing
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

MARTINKA je napisal/a:
... eden od naših dveh mališanov po pokušnji asimine napisal recept za sladico z njo in jo poimenoval Jasmina. Laughing
Ustvarjalec z domišljijo, pa še izdelan čut za jezik - iz fanta še nekaj bo Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Letošnji cepič (Prima) ima že kar cvetne nastavke Confused Shocked

how to do a screen shot

click image upload Confused Shocked_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Kako asimino pripraviti za čez zimo?

Letos kupljeno sadiko sem spomladi posadil in je zrastla kakšnih pol metra.

Privezana je ob kol. Ali naj jo s kakšnim platnom oz. vejami zaščitim in povijem okoli kola?
Odgovori