Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem tudi pri Stenku kupil stekleničke za omake.
Takšne:

100 mL. Srednji dve sta iz prozornega stekla, stranski pa iz temnega.
V osnovi so takšne menda za olje.
Odprtina grla ima premer približno 15mm.
Točne cene ne vem, ampak je zelo poceni. V centih ...
Akbara

Odgovor Napisal/-a Akbara »

Evo, nabavila 60 komadov v Stenkotu Very Happy . Na spletu nimajo celotne ponudbe, zato sem poklicala in izvedela, da so se zaradi velikega povpraševanja po embalažah za čili omakce, dodatno opremili. Ni pa najbolj poceni špas...100 ml flaška s pokrovčkom, pri katerem ostane en del v steklenički ( ne vem točno, kako se mu reče), pride 40 centov. Ampak mislim, da se bosta ves trud in finančni vložek povrnila Wink . Jutri kuhamo!
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

40 centov z zamaškom, ki ima nalivni nastavek je poceni, verjemite. Drugod vas pride dražje...

LP
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Akbara je napisal/a:
Ni pa najbolj poceni špas...100 ml flaška s pokrovčkom, pri katerem ostane en del v steklenički ( ne vem točno, kako se mu reče), pride 40 centov.

Tale stavek očitno pokaže, kako redko pomislimo, kolikšen del zneska ob nakupu je b bistvu embalaža, manjša kot je količina vsebine, večji delež pride na embalažo, pa še drobna embalaža je precej dražja kot velika.
choco_chili

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

Pajo, pri meni je isto ;) Pol balkona je še neobarvanega. Samo moj chocolate habanero mi rešuje sezono.

Te za olje je veliko lažje polniti, zaradi širše odprtine, vendar pa je pod vratom preveč pravokotna in na koncu ne moreš vse omake dobiti ven. Pa še 20 centov je dražja od tistih Konjak/liker/viski z ožjo odprtino. Problem jih je samo polniti, vendar ko nabaviš ožji lijak gre z lahkoto in na koncu lahko omako porabiš res skoraj do zadnje kaplice.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Jaz s temi za olje, kljub pravokotnosti pod vratom, nimam težav pri praznenju. Omako porabim do zadnje kapljice. Je pa res, da je potrebno pri
kuhanju paziti na ustrezno gostoto končnega izdelka. Poskusil sem že kar nekaj omak domačih ljubiteljskih kuharjev in ugotovil, da mnogi kuhajo
pregoste, ki jih je potem zelo težko dozirati. Ne računajo namreč, da se omaka po ohladitvi še malo zgosti, če jo hranimo v hladilniku pa še toliko bolj.

LP
RipseR

Odgovor Napisal/-a RipseR »

Sam sem kupil stekleničke pri Polonavin v Črničah v vipavski dolini, ker mi je bližje kot do Trzina.
100ml OLIVA za olje + izlivček + zamašek = 0.39€
250ml MARASCA za olje + zamašek z izlivčkom = 0,37€

Ob priliki grem še do Stenkota pogledat ponudbo.
nikolaj

Odgovor Napisal/-a nikolaj »

Trenutno sem najbolj navdušen nad letošnjim mletim pridelkom (omakce se niso najbolj posrečile). Gre čisto na vse, kar sem do sedaj sprobal, pa še lepo zgleda. Very Happy

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Res lepo izgleda. Tudi jaz sem zdaj začela sušiti preostanek čilijev, nekaj posušenih imam pa še od lani. Tudi olivno olje s posušenimi čilijevimi kosmiči je dobro.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Prva slana. Na toplo sem spravil 38 loncev Embarassed
Odgovori