Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

Odgovori
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

To pa je dobesedno hudič po moči cilijev. Prvič in zadnjič sem ga sadili je premocen zame peče k hudič CAROLINA RIPER

Drugače mi je pa zelo dobro rodil se mi je posrečilo.Nekaj je že zrelih nekaj jih pa se zori seveda če bo vreme zdržalo. Lp
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka je napisal/a:
Brbr, ne vem, katero sorto habanerov imaš, le redki so zelo zgodnji. Recimo Maya Red in Habanero Brown. Ostali so pri meni srednje pozni, najbolj pozen je bil pa letos Habanero Peach. Ta je komaj začel zoreti in na razstavo sem prinesla prve plodove.

Plamenka, pozabila si na žlahto v prvem kolenu od Maya Red, to je Paper Lantern Wink .

Najbolj zgoden kar sem jih jaz gojil, je bil Habenero 'Orange Plum', do mesec prej kot ostali. Malce unikaten, približno pol manj skovilov je imel, nekje med 100.000 do 200.000 SHU. Nehal sem ga gojiti, ker je bil izrazito tankostenski, primerjal bi ga z Cayenne Rolling Eyes .
Bil pa je izredno okusen, že v zmleti obliki je bil delikatesa; mogoče ga bom še uvrstil v letino.

Tudi moj stari Habanero red je začuda zelo zgoden, ni dosti zaostajal za Orange Plum. Letošnja letina mi je dala misliti, da ga poskusim drugo leto oživeti (in pomladiti!), čeprav mi je letos skoraj odmrl zaradi zanemarjanja Embarassed ._________________mfranc
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Živjo, sem poslala že pod menjave, a bom še tule copy/paste-ala.

Imam neodprto vrečko semen BHUT JOLoKIA, ki je za nas preveč pekoč. Je pa od Royal seeds, ki jih nekateri ne odobravate. Rok do 30.12.20.
Če kdo hoče, mu pošljem hot, v zameno za naslov na ZS._________________LP Žižola
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Oddano Very Happy_________________LP Žižola
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MFranc, pisala sem le o teh, ki sem jih gojila. Wink H. Orange Plum tudi ne poznam. Habaneri se res zelo razlikujejo med seboj, po okusu, pekočini, obliki in zgodnosti. Wink
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

No, jest sem pobral kar je narava podarila v tej sezoni. Skuhal nekaj omakc, posušil, zmlel, namakal... Čez par dni (odvisno od vremena) še pripravim dva ali tri primerke za prezimovanje, ostalo pa gre v maloro.

Tokrat sem sezono žrtvoval za testiranje kje, kaj in kako mi uspeva, tako da za naslednje leto že vem kaj in kako bom gojil. Verjetno nekaj podobnega Lemondropu, barvne variante Habanera (no, oranžen mi sploh ni uspeval) in kakšnega nuklearca v stilu Moruge ali Butch Tja.

Fajn.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Sedaj imam že 3 omake z nagradami na festivalih čilija. 1, 2 in 3 mesto. Vesel, da nekaj delam kar ni samo meni dobro._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Pajo, carski si. Men je bla še najbolj všeč una z breskvami.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Pajo vroče čestitke. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pajo, na to se pa pije Exclamation Cool_________________mfranc
Odgovori