Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Buča Marina di Chioggia
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Buča Marina di Chioggia
(Prenos iz arhiva)
Buča Marina di Chioggia je sivozelene barve in izredno lepa.
Rast je zelo zelo bujna, tako da ni primerna za majhne vrtove. Na eni rastlini sem pridelala 8 buč, v rasti je nisem omejevala, čeprav sem nekje prebrala, da naj bi jo s prirezovanjem prisilila k formiranju stranskih poganjkov, kjer naj bi bilo več ženskih plodov. Če je to res pa ne vem, ima kdo izkušnje? Saj ne, da z 8 plodovi nisem zadovoljna!
Buče še nisem razrezala, meso naj bi bilo okusno, rumeno-oranžne barve. Na spodnji fotografiji dve buči z ostalimi pridelki.
Nazadnje urejal/a Novinka 08 Okt 2016 16:11; skupaj popravljeno 1 krat
Rast je zelo zelo bujna, tako da ni primerna za majhne vrtove. Na eni rastlini sem pridelala 8 buč, v rasti je nisem omejevala, čeprav sem nekje prebrala, da naj bi jo s prirezovanjem prisilila k formiranju stranskih poganjkov, kjer naj bi bilo več ženskih plodov. Če je to res pa ne vem, ima kdo izkušnje? Saj ne, da z 8 plodovi nisem zadovoljna!
Buče še nisem razrezala, meso naj bi bilo okusno, rumeno-oranžne barve. Na spodnji fotografiji dve buči z ostalimi pridelki.
Nazadnje urejal/a Novinka 08 Okt 2016 16:11; skupaj popravljeno 1 krat
Res je, buca je cudovita. Nekaj posebnega. Meni zal ni vzklila. Ce bos imela kaj vec semenk, se priporocam.
Glavni poganjek - vrsicek lahko odscipnemo, ko naredi 8 do 10 listov. Potem se razveja, naredi stranske poganjke. To naredim takrat, ko imam boln malo prostora, ker po mojih izkusnjah vseeno naredi na glavnem poganjku vec buc._________________CARPE DIEM
Glavni poganjek - vrsicek lahko odscipnemo, ko naredi 8 do 10 listov. Potem se razveja, naredi stranske poganjke. To naredim takrat, ko imam boln malo prostora, ker po mojih izkusnjah vseeno naredi na glavnem poganjku vec buc._________________CARPE DIEM
- lpmami
- Prispevkov: 8375
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Na jesenskem srečanju sem na srečelovu zadela tole impozantno bučo:
Ostanek peclja ima kot olesenel, debelejši od štila pri lopati.
Okus je zanimiv, včeraj sem jo prvič kuhala.
Verjetno je bom morala nekaj shraniti kot pire ali gosto juho, ker ne vem, če bo zdržala, če jo bom rezala vsake nekaj dni le manjše količine._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ostanek peclja ima kot olesenel, debelejši od štila pri lopati.
Okus je zanimiv, včeraj sem jo prvič kuhala.
Verjetno je bom morala nekaj shraniti kot pire ali gosto juho, ker ne vem, če bo zdržala, če jo bom rezala vsake nekaj dni le manjše količine._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje