Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Fižol
Včeraj sem pobrala še dobre pol kg stročjega fižola (visok Barjanec in Anellino Giallo). Oba imata še kar nekaj majcenih strokov in tu pa tam kakšen cvet. Ker pri nas ni bilo slane, da bi jih stisnila, upam, da jih bom lahko pobrala še kasneje za dodatek kakšni zelenjavni župici. Bom pa morala počasi pobrati suhe stroke, saj so nekatere visoke sorte že povsem dozorele. Nekatere so pa še lepo zelene in stroki še niso v celoti dozoreli._________________naredimo svet lepši
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Pri meni sicer ni bilo slane, a nočni hlad je malo osmodil listje nizkega fižola, sajenega okrog Velikega šmarna. Tako sem v soboto obrala vse stroke na dveh gredah, tudi vse male "špičke". Krepko sem se ga najedla, nato pa še zamrznila nekaj vrečk.
Letos se mi je tole poletno sajenje nizkega fižola res izplačalo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Letos se mi je tole poletno sajenje nizkega fižola res izplačalo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Plamenka, spomladi sem kupila vrečko Barianca. Zelo dober fižol. z dolgimi, širokimi, ploščatimi, rumenimi stroki tipa maslenca, ki pa se relativno hitro polnijo, zato ga je potrebno sproti pobirati. Rodil je v dveh etapah, prvo zgodaj poleti in še jeseni (še zdaj nastavlja cvetke in ima majhne strokce). V poletni vročini pa ne nastavlja strokov. Zraste visoko. Tako ga obiram z lestvijo._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale