Kaj si ti misliš Metuljc, da si edina, ki bi z velikim veseljem opravila to delo? lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Sem šel danes po službi nakopat dve vreči gozdne zemlje, pa si nisem mogel kaj, da ne bi še malo na hitro pogledal za gobami. Našel dva ( bolj bedna ) jurčka in eno kostanjevko. Ja, pa še nekaj lisičk in eno borovo grivo.
V prejšnjih letih bi tako skromno bero kar zamolčal.
Res sem razočaran nad letošnjo gobjo sezono, predvsem tukaj - v okoliških gozdovih. Ne vem, kaj se dogaja ? Vsako leto manj... Tudi ostali lokalni iskalci temu pritrjujejo.
Poleg tega, da se je po gozdu sploh težko prebijati čez in pod in mimo padlih dreves in vej. Zelo žalostno .
Ja, no... ponavadi sem največ našel v raznih ozkih, strmih in vlažnih grapah, kjer spodaj tečejo potočki. Že tako je bilo tam malce težje hoditi in vsakdo lezel tja, zdaj pa je sploh groza, ker največ hlodov in vejevja leži prav tam in moraš biti kar malo tarzana, da se prebiješ skozi. V suhem se še občasno grem te igre, v mokrem je pa prenevarno ...
Glede na to, koliko vrst gob je mikoriznih, je precej verjetno, da so posledice žleda, podlubnikov in še česa, vidne tudi pri njih (pravzaprav nevidne, ker gob ni).
Da je letos manj gob se strinjam. So me pa v nedeljo na njivskem parkirišču PRVIČ pričakali kukmaki . Res da jih je bilo samo za en obrok so pa le bili.
Lepa bera, čestitam! Znanka je v bila v nedeljo na izletu v Logu pod Mangartom in prinesla za spomin 3 lepe dežnikarice. Pri nas pa nič. Tudi najbolj vztrajni najdejo le komaj kakšno lisičko na bolj vlažnih terenih.