Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
matica

Odgovor Napisal/-a matica »

Borutu:
Agrolitove sadike niso cepljene na razkol. Dobesedno v razkol cepimo z razpiranjem cepljenca(veje,stebla). Cepljenec je vtem primeru V zarezan in ni razklan. To pa je bistvena razlika. Zareza je narejena zato, da cepič sede
v cepljenec in se dobro nalega na kambij. Pri razkolu pa z nožem razkoljemo cepljenec. Torej je rana močnejša in se težje celi. Nekatere sadike pa so cepljene v obliki strele, kjer je nasedanje še boljše.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Matica, na srčanju ste nekomu razlagali kako, s čim innkdaj gnojite. Lahko tu ponovite za vse. Meni bi prav prišlo...
Še to, se morda že kaj ve kdaj bodo sadike v Logatcu in ostalih trgovinah?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Matica:
Hvala za razlago.
V marsičem nisem začetnik, kar se pa cepljenja tiče - nimam pojma, kot na Valu 202 pravijo. Kot je že AndrejK komentiral - stično mesto je lepo zaraslo in sadike so lepo raščene.

V soboto torej kupil 2 kom. - sem skočil kar v Litijo - eno Primo in eno Sunflower - bom kako slikco prilepil, ko uspem fotografirat.
Kaj več prostora za sajenje verjetno žal ne bo, pozneje, če osvojim tehniko cepljenja - morda cepljenje kakšne druge sorte na že obstoječi drevesi.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

AndrejK je napisal/a:
Sadike asimin imajo v Agrolitovi poslovalnici v Litiji, cena 19,99eur.

Sedaj je cena 24,99eur, 19,99eur je bila akcijska cena, ki pa se je zaključila.

LP, Andrej
TheChemist

Odgovor Napisal/-a TheChemist »

Danes sem opazil sadike v Bauhaussu na Rudniku. Imajo nekaj različnih sort. Sadike so relativno velike, kaj več pa težko ocenim. Morda 3 letne glede na veje?
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

TheChemist je napisal/a:
Danes sem opazil sadike v Bauhaussu na Rudniku. Imajo nekaj različnih sort. Sadike so relativno velike, kaj več pa težko ocenim. Morda 3 letne glede na veje?
Kakšna pa je cena?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
TheChemist

Odgovor Napisal/-a TheChemist »

Daniel R je napisal/a:
Kakšna pa je cena?

Saj vem, da je grozno, ampak listka ni bilo videti, jaz sem imel pa res polne roke, pa mudilo se mi je.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

In verjetno sorta no name..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Jaz sem en sejanec asimine posadil kar v gozd. Je bilo kar težko najti primerno mesto, da sem lahko skopal pol metra globoko luknjo. Pomladi jo bom pa poskusil nacepit s kakšno žlahtno sorto. Imam še dve taki sadiki in ob priliki grem poiskat primerno mesto, ker so povsod same skale...
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

V Bauhausu na Rudniku imajo asimine sorte Sunflower, etikita je Mirosanova, enoletne, cena 27,95eur.

LP, Andrej
Odgovori