Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
-
- Kraj: Domžale
Sem shranil nekaj semen tistega mojega mikro paradajzeka, katerikoli je že... najbrž Red Robin.
No, enkrat septembra sem testno posejal tri in vsa so vzklila.
Zdaj mi je pa škoda in se mi te male rastlinice smilijo, da bi jih kar vrgel stran.
A je kakšna možnost, da bi v stanovanju preživele zimo in spomladi nadaljevale rast zunaj ter obrodile ?
No, enkrat septembra sem testno posejal tri in vsa so vzklila.
Zdaj mi je pa škoda in se mi te male rastlinice smilijo, da bi jih kar vrgel stran.
A je kakšna možnost, da bi v stanovanju preživele zimo in spomladi nadaljevale rast zunaj ter obrodile ?
Seveda bodo! Imej jih na najbolj osončenem oknu, še bolje, če temperatura ne gre čez 20 °C, da se ne pretegnejo. Mogoče bodo celo zacveteli in rodili. Pri meni je testna sadika čez zimo zacvetela in obrodila v 2 obrokih - dozorele plodove brez okusa.
Spomladi sem jo posadila ven med ostale sadike. Nobene razlike ni bilo v času cvetenja in zorenja.
Spomladi sem jo posadila ven med ostale sadike. Nobene razlike ni bilo v času cvetenja in zorenja.
-
- Kraj: Domžale
muha je napisal/a: |
Seveda bodo! Imej jih na najbolj osončenem oknu, še bolje, če temperatura ne gre čez 20 °C, da se ne pretegnejo. Mogoče bodo celo zacveteli in rodili. Pri meni je testna sadika čez zimo zacvetela in obrodila v 2 obrokih - dozorele plodove brez okusa. Spomladi sem jo posadila ven med ostale sadike. Nobene razlike ni bilo v času cvetenja in zorenja. |
Zanimivo. Bom poskusil in poročal. Sicer imam vsa okna z notranjimi policami bolj slabo osončena, ampak se bom vseeno potrudil.
Kar bo pa bo !
-
Lani se je meni, tam nekje pred snegom , pokazala rastlinica paradižnika v eni roži na oknu, pustila sem jo rasti in se je prevec pretegnila in vsakič ko se je steblo poleglo so listi rastli oz,gledali gor.Spomladi sem jo posadila v visoko gredo, tako zvito ko kar je bilo sem vse zakopala v zemljo da je sadikica bila normalne velikosti in je kar lepo obrotila.Mislim da je bil Black sara
-
Ima morda kdo semena nizkega paradižnika do 45 višine max? Letos bi nameraval saditi in gojiti čez zimo. Sem iskal semena po trgovinah, pa pri nas (okolica Celja) ni ničesar. Morda mi lahko svetujete katero sorto iskati, da je bolj kompaktna, torej ne raste zelo v širino in višino in pa kje kupiti, lahko tudi po spletu in lahko tudi iz tujine. Najlepša hvala, Zoran
Če se ne najde nihče s svojimi semeni, poglej tule http://www.seemnemaailm.ee/index.php?lang=en&CID=6 . Glej Low in Room Tomatoes. Tu nas je že veliko kupovalo. Spletnih prodajalcev semen je sicer kar dosti.
zoranrataj2000 je napisal/a: |
Ima morda kdo semena nizkega paradižnika do 45 višine max? Letos bi nameraval saditi in gojiti čez zimo. Sem iskal semena po trgovinah, pa pri nas (okolica Celja) ni ničesar. Morda mi lahko svetujete katero sorto iskati, da je bolj kompaktna, torej ne raste zelo v širino in višino in pa kje kupiti, lahko tudi po spletu in lahko tudi iz tujine. Najlepša hvala, Zoran |
Jaz sem sicer glih vse pred slano porezala in dala na kompost,vendar pa upam da se bo kdo našel in bi mogoče dobil še kakšne vršičke oziroma zalistke.Tako ti niti sejati ne bo treba.
Semena pa bom uredila čez kakšen mesec ali dva in ti lahkko takrat pošljem._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
zoranrataj2000: od tistih, ki sem jih gojila dosedaj, bi približno ustrezal edinole Dwarf Wild Fred. Ustali se nekako v višini in širini, kot je na fotografiji.