Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Zelenc je napisal/a:
Je morda kdo že poizkusil prezimiti čili tako, da bi ga na polno zalival, imel na južni strani okna in upal na kak zimsko-pomladni pridelek? Se to sploh splača probat, al je zagotovljen neuspeh?

Ne lahko pa probaš._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zelenc je napisal/a:
Je morda kdo že poizkusil prezimiti čili tako, da bi ga na polno zalival, imel na južni strani okna in upal na kak zimsko-pomladni pridelek? Se to sploh splača probat, al je zagotovljen neuspeh?

Če bi jaz imel kakšno prosto okno na recimo jugovzhodno stran in ogrevan prostor, bi sigurno probal.

Torej, dovolj svetlobe in temperature.

Me pa črviček grize, da niso tudi čiliji kljub temu malo navajeni, naučeni na koledarski redosled rasti; pomeni za rast je pomlad/poletje/jesen, zima je čas za spanje, dormanco Rolling Eyes .

Ampak za probat sigurno je Wink ._________________mfranc
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

http://www.pepperseeds.eu/grandpa-s-home-pepper.html naj bi bila sorta, ki deluje tudi v slabših pogojih.
Ena rastlina te sorte mi je crknila, druga je v službi na oknu na severni strani brez sonca. Toplote pa je dovolj (>20 stC), le vlage je bolj malo in bomo videli kako bo šlo.
Vir rastlin je Plamenka.
RipseR

Odgovor Napisal/-a RipseR »

Pri meni jih je polovica že na prezimovanju ali pa na kompostu.
Scotch bonnet ter Bhud Jolokia dozorevata v hodniku, nekaj jih je pa na pokritem delu balkona zunaj. V vrtu jih bom pa pustil, če bo še kaj dozorelo.

Sem pa odkril v vrtu en Jalapeno sorte "fooled you", čeprav sem bil prepričan, da mi ni uspel niti eden Jalapeno letos.

ZELENC:Ja tako imam na oknu Jalapenote ter en majhen Numex Twillight. Jalapeno naredi kakšne tri plodove do pomladi.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

BICIKL , koliko skovilov pa ima?
Bicikel

goIdhorn je napisal/a:
... Grandpa’s home pepper ....

BICIKL , koliko skovilov pa ima?

Hmm, ne vem. Bolj točno bi znala vedeti Plamenka ali mFranc, ki sta bila moj vir. Sicer pa stric Google ve vse ....., a ne Wink
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Sem ga vprašal Very Happy

Grandpa’s home pepper: Mild (1 to 1,000 Scoville Units)

Podobno kot moji Candlelight. Letošnja zgrešena investicija Sad

Zame mora imet nad 5k Embarassed
Bicikel

Sem ga sedajle "na suho" probal za malico in skupaj s semeni kar solidno peče. Seveda dopuščam možnost, da to ni povsem enaka sorta kot jo opisujejo, ampak samo 1k skovilov pri temu kar imam zagotovo ni.

Na drugi strani pa: ali imaš raje manj skovilov in sveže plodove ali pa ne vem koliko pekočin in nobenega svežega. Jaz se raje nagibam k prvi možnosti.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Vseh mojih 13 vrst Čili omak srečno prispelo v Los Angeles. Sedaj pa da vidim kako me bodo skritizirali.
lp_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

BRAVO PAJO !!!! DRŽIM PESTI !!!
poklon poklon

Jest bom pa vmes vseeno poizkusil en primerek čez zimo na polno terat. Sej itak nimam kaj izgubit....
Odgovori