Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriški dren - Cornus florida

crtj-admin
Site Admin

Ameriški dren - Cornus florida

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Ameriški dren (Cornus Florida) zraste v nizko 5-10 m visoko drevo, ki je v maju polno belih cvetov ali bledorožnatih.
Listje se jeseni obarva rdeče.

Jeseni cvetove nadomestijo rdeči plodovi.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lep grm in obetajoči plodovi. Predstavljam si, kako bo izgledalo, ko bo drevo doseglo polno velikost: rdeče listje, še bolj rdeči plodovi - veličastno! Enako spomladi, odet v obilje cvetov.

Je okus plodov enak našemu domačemu rumenemu drenu? Saj so užitni? Boš poskušal koščice posejati?

Kaj pa prezimna trdnost? Beseda "Florida" me napelje na misel, da je doma iz toplejšega področja.
Dajmar

Ta, iz gornje fotke raste pred zdravstvenim domom v Krškem. Ga vsako leto močno skrajšajo, na tem mestu raste kakšnih pet ali šest let.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Prečudovito je tole drevesce Smile.
Saj boš semena vtaknil v zemljico, ane Wink
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Je tale isti kot ta v KK? Ta raste zelo počasi, dal si mi ga pred leti, ima res lepo jesensko barvo.

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Dajmar

magnolija je napisal/a:
Je tale isti kot ta v KK? Ta raste zelo počasi, dal si mi ga pred leti, ima res lepo jesensko barvo.

Pred leti sem sejal japonski dren. Cvet je zelo podoben ameriškemu plod je pa drugačen. Zdaj je joponski preveč v senci in njegovi plodovi nimajo več semen, vsaj to drevesce za katerega vem.
Tak bo tvoj. Bo Brane prodajal šnopc po 1000 evrov.
http://forum.gartlc.si/gartlc-about1844.html
figula je napisal/a:
Saj boš semena vtaknil v zemljico, ane

Sem že posejal.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

to pa ne Hehe, ga je malo, je odličen, gre pa k prijateljem za drobna darilca, ga je vedno premalo. Ta po 1000€ bo pa le za posebno degustacijo, še ti boš kakšno kapljico......_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Dajmar

muha je napisal/a:
Lep grm in obetajoči plodovi.
Je okus plodov enak našemu domačemu rumenemu drenu? Saj so užitni? Boš poskušal koščice posejati?

Sem 2016 Muhi ostal dolžan odgovor. Okus je ogaben.
Sem letos spet nabral drnulje.

Hitreje raste kot naš, bom pokusil cepit našega na amerikanca.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bo pa za okras, če ne bo za okus Wink .
Odgovori