Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče na zelenici - travniku

Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Takole daleč so dozorele, več izgleda, da ne bo šlo. So take kot so trenutno uporabne, bodo zorele še naprej, kaj bo s prvo slano, ali bodo primerne le še za kompost?
Sadil sem jih bolj zaradi cvetov, če bo pa še kaj več od njih, bom vesel.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Odreži jih tako, da bo pecelj čim daljši, torej tik ob rozgi. Daj jih nekam, kjer je nekje 10 stopinj in mislim, da ti bodo zdržale dolgo v zimo. Če bodo dnevi suhi in nad ničlo (tudi noči, seveda), jih daj na zavetno sončno lego s stranjo, ki je ležala na tleh, prosti soncu, se bo lupina še malo utrdila.
Pa boste skozi del zime preskrbljeni.

Wink
Robertino

Hvala za nasvete. Se pravi, da bodo uporabne, čeprav niso čisto oranžne?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, seveda, pozorele bodo, pa itak so že zdaj užitne. Ampak, ni slabo to, da bodo čakale. Velja pa občasno preveriti, če se kje na njih pokaže kakšna črna pika, začetek gnitja, takrat pa je treba z nožem nadnjo in v lonec, pečico, kozico,.....................
Robertino

Sem našel en zanimiv recept za bučni sladoled, ko ga probam, povem.
Robertino

Sem pa kupil eno manjšo zrelo v trgovini in ko sem jorazrezal, so imela nakatera semena že par centimetrov dolge kalčke. Shocked
Robertino

Recepta za sladoled ne povem, je preveč vodeno vse skupaj. Sad
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Robertino, v bistvu si naredil sorbet Wink Very Happy
Robertino

Ja, za nagrado sem vsega sam posrebal. pivo pivo
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Jest jih imam tudi ze 2 leto dekoratvivno na travi. Tale ideja s prirezanjem mi je vsec. Poizkusim drugo leto.
Odgovori