Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sladki pelin - Artemisia annua
Najprej sem naredila macerat sladkega pelina. Suh pelin sem zalila z pol pol olivno in sončnično olje in pustila 20 dni.
Danes sem ga precedila.
100 ml tega olja
25% čebeljega voska. To dvoje sem stopila nad vodno kopeljo, potem sem dodala
1,5 ml EO sladkega pelina
1 ml EO sivke
0,5 ml EO žajblja
0,5 ml EO rožmarina
Ko segrevaš oziroma topiš vosek v olju, naj ne presega 40 stopinj.
Naliješ v kozarčke in to je to.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Danes sem ga precedila.
100 ml tega olja
25% čebeljega voska. To dvoje sem stopila nad vodno kopeljo, potem sem dodala
1,5 ml EO sladkega pelina
1 ml EO sivke
0,5 ml EO žajblja
0,5 ml EO rožmarina
Ko segrevaš oziroma topiš vosek v olju, naj ne presega 40 stopinj.
Naliješ v kozarčke in to je to.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Jaz pripravljam macerat na dva načina. Prvi (predvsem iz svežega materiala: ognjič, kamilice) je tako kot je opisala Cinija. V jeseni, ko ni več dovolj sonca in tudi ne svežega materiala, pa pripravim macerat iz suhega materiala s segrevanjem. približno 100 g suhih svetov dam v stekleni kozarec, prilijem 3 do 4 dcl olja (uporabljam hladno stiskana olja). Kozarec zaprem in pustim en dan na kuhinjskem pultu, da se cvetovi prepojijo z oljem. Nato dam kozarec v posodo s toplo vodo in posodo na rob štedilnika na drva. Pustim 4 do 6 ur, odstranim iz štedilnika in naslednji dan postopek ponovim. Nato precedim. Če želim bolj močan macerat, dodam v precejeno olje novo količino suhih cvetov in celotni postopek ponovim. Macerat shranim v temnih stekleničkah.
Mogoče je ta postopek uporaben tudi za sladki pelin._________________CARPE DIEM
Mogoče je ta postopek uporaben tudi za sladki pelin._________________CARPE DIEM
Priznam, da sem pozabil, da sem se pred časom pridružil vaši skupini.
Danes (ko sem iskal neko staro objavo) sem ugotovil, da tema "še živi" ... pravzaprav, da je tudi tukaj nekaj gojiteljev in uporabnikov sladkega pelina. Lahko rečem, da me res veseli.
Predvidevam, da nekateri člani ne uporabljajo Facebook ... za takšne bom še tukaj objavil termine predavanj o sladkem pelinu.
Predavanja so brezplačna.
Naslednje predavanje bo v Ljubljani ... v torek 25. 10. 2016 ob 17. uri na Onkološkem inštitutu (v predavalnici v stavbi C).
Naslednje bo v Celju ... v četrtek 27. 10 2016 ob 16 uri na Ljudski univerzi
Danes (ko sem iskal neko staro objavo) sem ugotovil, da tema "še živi" ... pravzaprav, da je tudi tukaj nekaj gojiteljev in uporabnikov sladkega pelina. Lahko rečem, da me res veseli.
Predvidevam, da nekateri člani ne uporabljajo Facebook ... za takšne bom še tukaj objavil termine predavanj o sladkem pelinu.
Predavanja so brezplačna.
Naslednje predavanje bo v Ljubljani ... v torek 25. 10. 2016 ob 17. uri na Onkološkem inštitutu (v predavalnici v stavbi C).
Naslednje bo v Celju ... v četrtek 27. 10 2016 ob 16 uri na Ljudski univerzi