Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Crni lepotan - Black Beauty ?

crtj-admin
Site Admin

Crni lepotan - Black Beauty ?

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Na y t sem gledal oddajo o starih sortah semen in tudi o paradižniku crni lepotan, zanima me, če bi bil kdo pripravljen naročiti semena, imajo dosti sort, in potem razdeliti med garltčane.
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Hm, kdo so ti, ki imajo "dosti sort"?

Ko sem iskal sorto v Googlu, sem prišel na stran SvetBiljaka. Glede na druga prevedena imena sort pri njih, gre za Black Beauty in ne za drugo, ločeno sorto. Sploh če misliš tega:
https://www.youtube.com/watch?v=vyMNRtRhIEQ
Antocijan Black Beauty.

Se mi zdi res škoda, da se med jezikovnimi skupinami imena prevajajo, dodajajo, spreminjajo. Praktično nemogoče jim je slediti, število sort paradižnika pa je tudi popačeno oz. nerealno.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Joj kako se strinjam z teboj Matic.
Black Sara -Schwarze Sara in vsaj še ene 20 takšnih imam v svojih zapiskih.

Podvojeno,potrojeno,........

Tule sem pa tudi jaz pomislila na Black Beauty,vendar več pa niti ne bi upala reči.
Upam da bo
pep prilimal link kje je našel tole sorto in bomo seveda naročili če še nimamo v zbirki Smile_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Ja Matic to je to in popolnoma se strinjam s tabo, me pa zanima če kateri gartlčan goji to sorto, rad bi jo imel.Black Beauti
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

To je verjetno res black beauty. Letos sem ga gojila in sem navdušena, še zdaj mi ga nekaj zori na okenski polici, tako da semen bo še dosti... Wink
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Se bo našlo kakšno tudi za Pepa.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

pep, seveda! Smile
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Lepo prosim še jaz za par semenčkov, če boš imela kaj viška... Very Happy Very Happy lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Odgovori