Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

mfranc je napisal/a:
Je pa panika pri meni, zjutraj je na tleh ležal en plod Tipoja. Majčice mu, sem mislil, da je že konec z odpadanjem ..... Twisted Evil

To je ravno 10% pridelka vrti oči .

Se moram popravit, bilo jih je trinajst, in je narava lepo poskrbelo za pravo številko! Wink

Do nadaljnjega Very Happy_________________mfranc
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

how to capture screen_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Razlika izmedju lotusa i kakija (japanske jabuke).

https://www.youtube.com/watch?v=Z-dDk1HWo44
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Optimist:
lepa fotka, kakšen kaki je to? Hiratana? Nikita?
Se mi zdi, da je še neverjetno olistan za ta čas.
Lp.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Tipo, ja to pomeni da še en čas ne bo snega. (Upam)_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Živjo, zanima me kdaj pobrati kaki? Danes ponoči je s tipota začelo padati listje,ima pet sadežev in me skrbi,da bi padli na tla in spet ne bi bilo nič. Verjamem,da je že napisano kje ampak s telefonommi v iskalniku nič ne najde :(
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Plodovi sedaj ne bodo odpadli sami, nič skrbet. Drevo jih odvrže med rastjo, če presodi, da jih ne bo moglo preskrbeti. Kar počakaj, da se obarvajo in so čim bližje umeditvi v kolikor imaš tako sorto.
battagelli

Odgovor Napisal/-a battagelli »

Najbolje ,da jih takoj pobereš.
Z odpadanjem listja tudi plodovi ne pridobivajo.
Najbolj varno se bodo umedili v shrambi._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
miljan

Odgovor Napisal/-a miljan »

Pozdravljeni,
ve mogoče kdo tu na forumu, kako "obedati" kaki rojo brilante, da postane trdo užiten (nekje sem prebral, da s pomočjo CO2 in ne z zorilnim plinom)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Z drevesa pospravil edinega, čeprav poškodovanega Tipota, da slučajno ne zmrzne na drevesu..
Je že v vrečki s parimi jabolki in banano.
Odgovori