Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Destilator
Poper, brinove jagode, semena ... vse to je treba prej streti. Če imaš terilnik, ali pa kar v vrečko ali čisto cunjo in s kladivom
Lovor moraš tudi zelo na drobno zmleti, ker je trd. Prav tako smrekove/borove iglice. Mene čaka limonska trava in mirta - najprej bom čimbolj na drobno zrezala, potem pa če bo še mikser kaj razrezal. Sicer para ne bo mogla prodreti skozi trdo površino in bo slab izkoristek.
V moji knjigi piše, da se vonj razvija nekaj mesecev, zato še malo čakam, predno se lotim parfuma.
Lovor moraš tudi zelo na drobno zmleti, ker je trd. Prav tako smrekove/borove iglice. Mene čaka limonska trava in mirta - najprej bom čimbolj na drobno zrezala, potem pa če bo še mikser kaj razrezal. Sicer para ne bo mogla prodreti skozi trdo površino in bo slab izkoristek.
V moji knjigi piše, da se vonj razvija nekaj mesecev, zato še malo čakam, predno se lotim parfuma.
Čigavo knjigo pa imaš?_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Tudi jaz sem brala da se parfum oz. mešanica, ki si jo narediš, dela par tednov, celo mesecev - šele tedaj je vonj tisti pravi.
Menda so pomembne kapljice - 1 več in vonj je popolnoma drugačen!?_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Menda so pomembne kapljice - 1 več in vonj je popolnoma drugačen!?_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
figula je napisal/a: |
Imam knjigo: The essential oil makers handbook, Bettina Malle&Helge Schmickl. A misliš, da bodo naše kaplice tudi tako močne in koncentrirane, da bi že ena spremenila vonj |
Oh, seveda!!!
Žajbelj sem si kapnila na roko, sem bila čisto blažena, he he
No, če ne poskusimo, ne bomo vedeli...._________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
No, danes je deževen dan, pravkar sem napolnila Alembik z meliso, pa da vidimo kaj bo ratalo._________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Limonska trava je lepo uspela. Hči mi je posodila en močen blender, ki jo je precej na drobno zmlel. Več sem je imela suhe, nekaj listov sem dodala svežih. Materiala ni bilo dovolj za poln vrat destilatorja, pa je vseeno močna in nekaj malega EO plava po vrhu. Sem z mezincem obrisala vrh stekleničke in okusila, me ustnice kar pečejo
Je moja prva rastlina, katere hidrolat je pritekel moten.
Je moja prva rastlina, katere hidrolat je pritekel moten.
Ne metuljc, nisem. Limonska trava je trda kot hu*ič in zato potrebuje močneje rezanje. Navadni mikserji ji niso kos. Sicer pa ja - vso rastlinje vedno zmeljem.
Edino kar je bilo drugače v postopku - sem uporabila vodo iz pipe, ki je 24 ur stala, da je izhlapel klor (imamo zelo slabo vodo). Do sedaj sem vedno imela destilirano. Da bi bil to vzrok?
Edino kar je bilo drugače v postopku - sem uporabila vodo iz pipe, ki je 24 ur stala, da je izhlapel klor (imamo zelo slabo vodo). Do sedaj sem vedno imela destilirano. Da bi bil to vzrok?