Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Kod mene su plodovi ovako izgledali pre 10-tak dana a sada su vec narandzasti i spremni za branje al ja se ne zurim i drzim ih na drvetu sve dok ne bude mraz Cool .

Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Kaki sem obiral v petek.
Letina je boljša kot lani._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
plod

Odgovor Napisal/-a plod »

Pri nas pa ni letos kakijev, vse vzela pozeba konec aprila, tudi nasploh sadja zelo malo.
kotalka

Odgovor Napisal/-a kotalka »

obral 14 kos-ov Smile napram lani 430% prirastek Cool

naj mi kdo prosim pomaga Idea eno drevo mi je naredilo skoraj meterske šuse, ali naj jih pustim ali porežem (spomladi seveda) Question
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tole je naš letošnji pridelek.

Igy je napisal/a:
Kaki sem obiral v petek.
Letina je boljša kot lani.

Pravzaprav je pri nas tudi boljša. Lani sta bila 2, letos 6. Wink
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Tudi pri nas 300% več kakija kot lani. Lani štirje Tipo, letos dvanajst Laughing .

Je pa danes eden čisto zrel po sreči ostal v ženini roki, na tleh bi se sigurno raztreskal. Okus, za angelčke Very Happy .

Nikitas gift, sicer deset kosov kot lani, vendar ima polovica plodov temne podpludbe, moram pogledat na spletu, če bom kaj našel.
Kakšna biološka motnja, pomanjkanje česa .... Rolling Eyes_________________mfranc
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

upload pictures_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Lepo, lepo druščina. Jaz sem še tako zelo na začetku, da bom še kar nekaj časa obiral iz battagellijevih dreves.

Moja trenutna dva ti-po-ganjčiča sta na 0,5m, nekaj interesentov pa še čaka na "požlahtnjitev". Very Happy
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Koliko časa pa traja, da kaki rodi? Naš je tri leta star, letos je pozeba naredila svoje, ampak si je osupljivo lepo opomogel, tako da računam, da kakšen plod pa kdaj bo?_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Moj Tipo je v drugem letu (kupljen spomladi 2014), imel je 5 plodov, obdržal enega.
Odgovori