Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sliva - Prunus domestica

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

kaj pa če bi ti tu na forumu prišla do sejanca in cepiča? Sej za to smo tu! Vedno ni potrebe po trošenju penezov..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tudi to bi bila opcija, Optimist Smile.
A ima verjetno vsak zase prištimane sadike - pri cepiču bi pa potrebovala še tistega, ki bi cepil Wink moji letošnji poskusi cepljenja leske so žalostno končali Crying or Very sad
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Eh, kdor ma češpo posajeno se otepa sejancev, cepičev je na forumu za celo drvarnico. Spretne roke bomo pa tudi našli do marca..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

figula je napisal/a:
Tudi to bi bila opcija, Optimist Smile.
A ima verjetno vsak zase prištimane sadike - pri cepiču bi pa potrebovala še tistega, ki bi cepil Wink moji letošnji poskusi cepljenja leske so žalostno končali Crying or Very sad

TUKAJLELE sem ti nekaj odgovoril.
Sicer pa ja, ni vrag, da se nebi našel nekdo. Ampak jaz na žalost nisem ta.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pomoč rabim

Nikjer ne najdem slive, ki se jih spomnem iz ranega otroštva. Bile so rumene, šle so od koščice, bile so velike in dolge, pa seveda sladke.

Bo kdo vedel, kaj bi bile to za ene slive? Hvala za odgovor in
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mislim, da smo o njej že pisali. Zgodnje rumene slive, normalne podolgovate oblike, sila sočne in sladke, okus vleče na marelico, zlasti v marmeladi, zorele so v času mlačve (konec julija-začetek avgusta). Če se ne motim, je sadike prav takih lani delila mil.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala muha, ena breskev se mi posušila, pa sem razmišljala, da bi tako slivo imela.
Bom šla danes v drevesnico, da vidim če imajo take slive.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

To je Špingl,ki je poleg sveže uporabe zelo dober za marmelado.Imam sadiko, ki je cepljena na Špingel in Moretinijeva.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

sadjarvid pozdravljen,

torej, če prav razumem, je špingl ime slive, ki jo išče cinija1 - in ti si na špingl cepil... ? Zakaj... ?
Po muhinem opisu (če je to ista sliva) je to (po mojem mnenju - in nekem meglenem spominu) zelo dobra sliva.
Ima špingl še kako drugo ime?
Lp.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tule ponujajo nadomestek in pišejo, da je originalna rumena (bela) domača sliva že skoraj izumrla.

Tale bi pa znala biti prava!
Odgovori