Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Franci, katero sorto jesenskega česna pa sadiš? Že vrsto let sadim Anko, ki se odlično ohrani do naslednjega pridelka (julij naslednje leto). Tudi Biciklove sorte (razen Portugalca) se odlično skladiščijo (kolikor sem jih uspela preizkusiti)
Sadim zimski , vijolično obarvan česen. Vedno ga dobim za sajenje iz Krkavč. Vse najboljše o njem, samo malo premalo časa se obdrži.
Bicikel, dolžna sem ti odgovor glede škropiva proti slaku, a ne? Sem malo pozabila ... Torej imam majhno stekleničko namešano do D4, pripraviti pa je potrebno D8. Sicer imam za škropiti kar veliko površino, vendar mislim, da bo pripravka dovolj tudi ta tvoje testiranje...._________________naredimo svet lepši
Draga Brbr, tudi jaz se priporočam za škropivo proti slaku.
Ko sem pred leti jaz sama potencirala, sem iz D4 dobila oooogromno ( nisem res, ker sem vsake nadaljnje potence vzela le 1 dl..ha) količino snovi D8 potence, Torej, škropiva bo za ves gartlc...
Bicikel, nisem noben ekspert, ampak zadeva je sledeča: homeopatska zdravila se uporabljajo v zelooo razredčeni obliki.
Škropivo proti slaku se izedeluje iz pepela slaka. Ta pepel se redči z vodo v razmerju 1:10 (zato D), se ritmično pretresa in tako dobimo prvo potenco (D1). Tej mešanici dodamo 10x toliko vode, kot je mešanice, ponovno pretresamo in dobimo D2, tej količini ponovno dodamo 10x toliko vode, pretresemo in dobimo D3, in tako naprej. Seveda se zdravila tako napravi zelooo veliko, zato lahkona katerikoli stopnji odvzameš potrebno količino in jo dinamiziraš naprej, preostalo pa shraniš in dinamiziraš kasneje (po ptrebi). Jaz bom škropivo tako prvič pripravljala in nimam občutka, koliko ga bo nastalo (priznam, nisem nič preračunavala), gotovo pa ga bo kar nekaj, zato, Mil, ga boš dobila tudi ti.
Je pa potrebno slak večkrat poškropiti. Mentorica je rekla, da začnejo rastline krneti v rasti, imajo manjše, bolj zanikrne list in na koncu izginejo. Povedala je tudi, da se je slak po ene dveh letih ponovno začel pojavljati. Torej, tudi, če škropivo deluje, je to le začasno izboljšanje in je potrebno terapijo ponavljati...._________________naredimo svet lepši
Zacnes z enim litrom.. Koncna kolicina je 1 000 000 000l zdravila.... Seveda, ce ne odvzemas nicesar...
Realno bos verjetno napravla tam okoli sto litrov D10. Vec pa pomoje ne... (to pomeni da pred vsako potenco vzames samo liter prejsnje, predzadnji pa ne odvzames nicesar... ostalo ti bo se 9*8 = 72l nizjih dimenzij...
Samo za predstavo, kako hitro se ta stevilka povecuje...