Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2016
Včeraj mi je le uspelo dosaditi česen na gredo, kjer ga je bilo pol že zemlji. Nekaj zarodnih bunkic od Anke, nekaj strokov od Anke in kraškega od Bicikla (4) pa zarodne bunkice, čisto drobne, kot semena, od nekega mojega česna, za katere ne vem, kako sem prišla do njih. Še nikoli mi ta česen ni cvetel. Verjetno sem ga lani nekaj posadila jeseni, pred tem tega nisem prakticirala. Je droben in močen pa precej zdrav. Me prav zanima, kako bo delal. Kar nekaj jih še imam, bom poslikala, da se vidi, kako so drobne.
Pa pokrila sem ga z listjem od jablane, ko ga je bilo ravno treba pospraviti _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pa pokrila sem ga z listjem od jablane, ko ga je bilo ravno treba pospraviti _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Forest727, hvala za računanje. Torej bo pripravka za vse dovolj... Mislim pa, da je za slak potrebna potenca D8 - bom pa zagotovo še enkrat vprašala v društvu. Tudi bolj natančna navodila o načinu stresanja bom rabila.
Tudi jaz sem včeraj zakjučila s prekrivanjem česna na njivi. Mislim, da je bil zadnji čas, ker bo zdaj kup namenjen zastiranju pomrznil in ga ne bi mogla več razkopavati...
Močno upam, da smo vsi uspeli opraviti vsa jesenska opravila okoli česna in se bomo naslednje leto veselili lepih, zdravih rastlinic._________________naredimo svet lepši
Tudi jaz sem včeraj zakjučila s prekrivanjem česna na njivi. Mislim, da je bil zadnji čas, ker bo zdaj kup namenjen zastiranju pomrznil in ga ne bi mogla več razkopavati...
Močno upam, da smo vsi uspeli opraviti vsa jesenska opravila okoli česna in se bomo naslednje leto veselili lepih, zdravih rastlinic._________________naredimo svet lepši
-
Tudi meni je (šele) prejšnji teden uspelo poosaditi česen in pokriti s slamo. Na vrsti je zimsko spanje in čakanje na pomlad.
Sadila pa sem Anko, ptujski jesenski in spomladanski, Aro (Batagell) in enega, ki je povsem podoben Anki, ampak sem ga dobila pri nas na Štajerskem in ga zaenkrat vodim posebej. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Sadila pa sem Anko, ptujski jesenski in spomladanski, Aro (Batagell) in enega, ki je povsem podoben Anki, ampak sem ga dobila pri nas na Štajerskem in ga zaenkrat vodim posebej. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
-
Ta česen sem kupila od Batagellija za prehrano. Je zelo dolgo vzdržal brez kaljenja. Je zelo lep, bela barva glavic. Iz radovednsti, če bo pri meni tudi tak, sem prvo leto posadila par strokov. Ni bil tako lep kot kupljen, a sem ga vseeno letos spravila skupaj za eno vrsto (cca 7o m). Vendar nisem čisto prepričana o sorti, ker se je Batagelliju samo zdelo, da je v Mb poleg kakijev pripeljal ravno arota. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
-
-