Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Brankec je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Brankec je napisal/a:
Pozdravljeni, mene zanima ali ima kdo semena čilija Beni Highlands. Laughing

Ja sedaj se suši.

Bi se dalo dobiti nekaj semen, ko bo suho se priporočam.

Pošlji naslov na ZS._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ali kdo ve, če je čili Limon (Semillas) le drugo ime za Aji Lemon Drop ali sta različna?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Včeraj sem zaključil s sezono:

No, v bistvu bom eno sadiko poskusil prezimiti nekje v hiši, morda bo tekom zime še tam kaj obrodilo, čeprav dvomim.
Je bolje morebitne na novo nastavljene cvetove/plodove odstraniti, da sadika ne porablja preveč energije ?
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Plamenka je napisal/a:
Ali kdo ve, če je čili Limon (Semillas) le drugo ime za Aji Lemon Drop ali sta različna?
Gre za klasičen Lemon drop.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Andrej Banko je napisal/a:
Včeraj sem zaključil s sezono:

No, v bistvu bom eno sadiko poskusil prezimiti nekje v hiši, morda bo tekom zime še tam kaj obrodilo, čeprav dvomim.
Je bolje morebitne na novo nastavljene cvetove/plodove odstraniti, da sadika ne porablja preveč energije ?
Cherry bomb?
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Andrej Banko, ja če hočeš da bo tekom zime še kaj obrodilo, jih ne boš smel trgati ;)
Še nisem imel takih "problemov", saj so bili vsi na hladnem (~10°C), in verjetno zato niso nastavljali novih cvetov (ali pa so odpadli brez moje vednosti), tisti ki so pa trenutno na sobnih temperaturah pa nastavljajo nekaj cvetja, ampak tudi že odpada.
Upam da ga bo kaj ostalo, da se bomo lahko malce igrali, če bodo pa na novo nastali plodovi dozoreli, je pa spet uganka ;)

Danes sem obral še zadnje plodove, že diši...

p.s. da se ne izgubi
mfranc je napisal/a:
Ko že tako težko čakate na novo sezono .... Wink

Čili 2017
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Zorijo še zadnji Jalapenjoti... Omakce 2016 je dovolj tudi za na bolho. Very Happy

Boj z ušmi palec dol pa je neusmiljen Vojak
Spomladi imam načrt, da se sadik (grmov Laughing) znebim. Rolling Eyes
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Med_Ica je napisal/a:
Zorijo še zadnji Jalapenjoti... Omakce 2016 je dovolj tudi za na bolho. Very Happy

Boj z ušmi palec dol pa je neusmiljen Vojak
Spomladi imam načrt, da se sadik (grmov Laughing) znebim. Rolling Eyes

Tudi pri meni je v dozorevanju zadnji jalapeno in par bird's eye. Proti ušem pa sem že dvakrat šprical.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pri meni v dozorevanju Rocoto Giant red, kar nekaj plodov je še.

Planiral sem zorenje za novo leto, sedaj pa že malo panike, ker so plodovi še vedno hudo zeleni. Čakam na en grelni kabel, da dvignem temperaturo okolice._________________mfranc
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Mfranc, je rocoto kot sorta tako pozen ali si ga namenoma tempiral za to predpraznično obdobje?
Odgovori