Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Petrović - naročilo jesen 2016

Moderator: Melona

irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Živijo!

Od Kordesa in od Agel Rosen sem dobila v petek, tako da gre danes na pošto to, kar vam je še manjkalo.

En lep pozdrav!
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Irena, meni manjkata dve vrtnici in sicer Portorož in Massadova Chateau de bertangles.Saditi jih jih letos več ne morem,upam da preživita zimo, se pa vprašam, zakaj jih potem sploh naročam jeseni, če pridejo tako pozno, da jih ni več mogoče saditi.Nismo vsi na Primorskem._________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Irena, hvala za vrtnice, paket sem dobila danes. Najprej sem jih nameravala posaditi v lonec in dati v rastlinjak, a ker zemlja na vrtu še ni zamrznila, sva jih z možem do pomladi zakopala kar na vrt. Spodaj sva položila ovčjo volno, nanjo vrtnice in nasula zemljo, potem sva jih pa še zgoraj zaščitila z ovčjo volno. Upam, da bo tako v redu in da bodo preživele zimo.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Plamenka seveda bodo preživele zimo. ovčja volna je mogoče bila nepotrebna, ker vpija vodo a vrtnice so sedaj v času dormence-počivanja in ne potrebujejo toliko vlage. saj je sedaj zemlja dovolj vlažna zanje. moja izkušnja govori, da tudi če imaš 20 vrtnic preživijo zimo na tak način, da na gredi kjerkoli izkoplješ eno večjo luknjo (cca 30 globoko in 50 široko) vanjo položiš leže vse vrtnice eno poleg druge in eno čez drugo, zasuješ z zemljo v hribček do polovice vej. zaliješ z vodo, da ni zračnih žepov, nagrabiš čez hribček še nekaj zemlje in pritisneš okolinaokoli rahlo z čevljem oz. rokami. hribček lahko prekriješ še s smrekovino.

katerokoli rastlino na tak način čez zimo varno spraviš v zasip. enako velja kadarkoli čez leto, če ne utegneš takoj zasaditi golokoreninasto rastlino, za nekaj dni lahko deaš v zasip. namreč pri horizontalni legi se razvoj rastline za nekaj časa ustavi. a kaj kmalu, če je v vegetativnem času se začenjajo veje postavljati v vertikalo - proti soncu. verjetno si to vedela, a čakam večerjo pa sem to onako usput napisala. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Tudi jaz danes dobila še 2 sadiki.Irenakk hvala .
Potrebujem pa še račun Embarassed Embarassed ,nisem našla nobenih papirjev v škatli._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Mora biti človek tečen in zoprn ???
Vrtnice naj bi prišle 16, pa mi jih Irena še ni poslala Crying or Very sad Crying or Very sad
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Irena, račun prosim. Mi je zelo nerodno, ker vrtnice imam, plačala pa še nisem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi jaz sem med tistimi, ki so vrtnice dobili, računa pa ne.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Jaz sem pisala kar meil,pa še pokličem jih če pred NL ne bo odgovora.Me kar skrbi ko se ta plačila tako dolgo vlečejo.Kar eno breme nosim :(._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Dajte Ireni nekaj prostora... Če je vse doslej normalno peljala zadevo, ne bo zdaj naenkrat pisala razglednice s Havajev "adijo vsi" Smile Sam sem parkrat peljal polžjo nabavo, ki je gotovo manj komplicirana od te z vrtnicami in mirno rečem, da lahko ob vsaki komplikaciji drugih aktivnosti zelo hitro postane preveč. Še toliko bolj v decembru, ko v profesionalnem življenju pritiskajo, kaj vse bi še želeli od tebe, da lahko do konca leta zaključijo svoje stvari, v osebnem pa se dogajajo družinske zadeve in obiski. In to, da kupcem dostaviš robo, za račune pa se tako rekoč na svoj strošek odločiš, da bodo že počakali, je daleč najbolj prijazna začasna rešitev.
Odgovori