Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Rade je napisal/a:
Ampak tudi jaz že komaj čakam na novo sezono!

Rade,

pripravljeni, pozoooooorrrr .....

Very Happy_________________mfranc
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Pred šolo so naredili visoko gredo in me prosijo za semena zelenjave.Katere sorte paradižnikov so najbolj primerne?Hvala za nasvete Laughing
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Po moje je najbolje izbrati zelo zgodnje in grmičaste, da jih ni treba obtrgavati.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

originalnilist je napisal/a:
Pred šolo so naredili visoko gredo in me prosijo za semena zelenjave.Katere sorte paradižnikov so najbolj primerne?Hvala za nasvete Laughing

Kot je odgovorila Plamenka ,mogoče še samo dodam da naj bodo bolj drobne sorte in po možnnosti ne rdečih.
Drobne zato,da jih otroci lahko sproti zobljejo in pisane zato,da bodo vedeli da paradižnik ni samo rdeč ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ker gre za visoko gredo, so lahko tudi balkonski. Goldnugget recimo: je zgoden, ni rdeč, je sladek in povešav. Grmičasti pa Dwarf Wild Fred: močna rast, lep na pogled, temne barve, sladek.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

V naši šoli smo imeli posajen Gold Nugget in Gartenperle, oba češnjeva in majhna grmička, so jih hodili otroci še celo poletje trgat. Sta povešava, a jih brez problema gojiš pokonci ob manjši palici, pa nobenega dela ni z njimi, ko se ukoreninijo v gredo. Ali pa jih pustijo rasti kar po tleh kot grm, oboje preizkušeno.
Pendulina Orange tudi sodi v to skupino. Pa imaš rumenega, oranžnega in baby pink Smile
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Pa Balcony Yellow, ta pa je dejansko pritlikav. Mali kupčki, okrogli in samostoječi grmički 30x30cm, rumeni in sladki češnjevci.

Bodo imeli za prvo leto trotlzihr sorte Very Happy
notranjka

Bajaja mi tudi takole rastel.Lahko pošljem semena.
Pa še malo bom slike pogledala,zagotovo je še veliko takšnih primeernih._________________~~~~****~~~~****~~~~
JERCA

Odgovor Napisal/-a JERCA »

Jaz predlagam Whippersnapper( verjetno narobe napisano) in pa oba Tumbling Toma( yelow in red). Zanesljivi, dobro rodijo in kar ne nehajo z nastavljanjem novih plodov. Bi pa dodala še kakšne z manjšimi plodovi, za manjša otroška usteca._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
notranjka

A veste kaj ti že zjutraj pred prvo kavo polepša dan Smile Question .

Novoletno voščilo v katerem je polno zavitkov paradižnikovih semen Smile Smile .

Plamenka,najlepša hvala,ko uredim moje odpišem nazaj .
juhej juhej juhej juhej juhej_________________~~~~****~~~~****~~~~
Odgovori