Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mme. Scipion Cochet
Moderator: Melona
-
- Site Admin
Mme. Scipion Cochet
(Prenos iz arhiva)
Joj, pri tej pa vlada prava zmeda, še na strani HMF so v pod hibridno ponavljalko vsaj štiri različne sorte, če že ne več.
Potem je še ena z istim imenom, ki je čajevka (Bernaix) pa še dve hibridni ponavljalki z imenom Scipion Cochet, ena je Cochetova, druga Verdierova.
Kdo ve, katera od teh je naša, Petrovićeva?
Bom še jaz svojo poslikala, ko bo cvetela (je letošnja) pa bomo primerjale.
Ker tale hibridna ponavljalka je opisana kot češnjevo rdeča z belimi robovi, cvetni lističi pa naj bi bili uvihani, nasršeni. So pri tebi robovi beli?
Tista od Amiroses se mi še najbolj zdi podobna opisu._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Potem je še ena z istim imenom, ki je čajevka (Bernaix) pa še dve hibridni ponavljalki z imenom Scipion Cochet, ena je Cochetova, druga Verdierova.
Kdo ve, katera od teh je naša, Petrovićeva?
Bom še jaz svojo poslikala, ko bo cvetela (je letošnja) pa bomo primerjale.
Ker tale hibridna ponavljalka je opisana kot češnjevo rdeča z belimi robovi, cvetni lističi pa naj bi bili uvihani, nasršeni. So pri tebi robovi beli?
Tista od Amiroses se mi še najbolj zdi podobna opisu._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Ker sem precej prebrala o Mme.Isaac Perreire (tudi potomce) mi je v spominu ostalo da ima nekega potomca Cochet. To je Philomen Cochet, ki je sejanec MIP. Ta je sicer drugega leta a mi deluje enako kot sejanec burbonke. Če bo TanjaTT potrdila, da je izgled in vonj podoben MIP, potem bi verjetno bila ta spodaj.
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.24654_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.24654_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Poezija, tudi meni se je zdela ta najbolj podobna Tanjii in seveda naši, ker predvidevam, da imamo vse enako, seveda je cvet na sliki manjši in manj ugleden ampak barva in oblika se nekako ujemata.
Si pa ti dala link ne na Philomen ampak na Scipion, Philemon Cochet pa je tale: http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.17277.
In ja, izredno ji je podobna!
...
Ja, bolj jo gledam, bolj se mi zdi ona.
In pazi, žahtnil jo je Scipion Cochet!
TanjaTT, kaj praviš, meni se zdi, da je Poezija zadela v polno!_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Si pa ti dala link ne na Philomen ampak na Scipion, Philemon Cochet pa je tale: http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.17277.
In ja, izredno ji je podobna!
...
Ja, bolj jo gledam, bolj se mi zdi ona.
In pazi, žahtnil jo je Scipion Cochet!
TanjaTT, kaj praviš, meni se zdi, da je Poezija zadela v polno!_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Ne niste me razumele čisto. Pravim da verjamem, da je izmed vseh vrtnic s tem imenom na HMF, ravno ta Scipoin Cochet (burbonka) najbolj podobna Tanjini. Omenila sem še Philomen, ker je zelo podobna in ker samo sklepam, da je v tistem obdobju delal z burbonkami, saj so si čisto podobne._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.