Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

NAVADNA JAGODIČNICA- Arbutus unedo

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Stara postaja - moreš pobarati foresta za lokacijo - mislim, da je on našel drevesa na bolj dostopnem kraju Smile
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Figula, saj zdaj točno vem, kje sem zgrešila. A sem odnehala zaradi dežja. Seveda pa jaz pač moram obresti vse najhujše goščave, da ne bi kaj zamudila Laughing . Sem pa videla veliko ostrolistne lobodike, prelepe, z rdečimi plodovi._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

stara postaja je napisal/a:
Ostaja izziv za prve sončne pomladne dni...

Me vzameš s sabo? Embarassed
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Z veseljem, Metuljc! Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Pozdravljeni
Tkole zgleda jagodičnica Compacta, ki sem jo kupil spomladi in presadil v večjo posodo. Je že odgnala 20 cm.
https://goo.gl/photos/E3fPbr9ci1MqiLVPA
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Ko jo orosijo dežne kapljice je še lepša.[url][/url]
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Pozdravljeni
Jagodičnico, ki jo imam v loncu, nameravam presaditi na prosto, pa nisem prepričan, da do preživela zimo. Ali ima kdo konkretne izkošnje s sajenjem jagodičnice na prostem na gorenjskem?_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Na Gorenjskem ne.
Pri moji sosedi, na ca 420 m nm, raste tik visoke betonske škarpe, na odcedni peščeni brežini, vzhodna zavetna lega že dobrih 5 let. Vendar zadnje zime niso bile ravno tipične. Letošnja bo že bolj odločilna. Torej: preživela je, ravno bohotne rasti ni, res pa je, da je zemlje tam le malo in se morajo korenine za življenje boriti s peskom in kamnom.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hvala TwittyPity za smer...

Muha, kako kaze jagodicnicam pri vas? So se rezultati zime ze kaj pokazali?

Lp.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mravlja: bo treba počakati na pomlad. Takrat šele bom videla, ali zeleni ali se suši.
Odgovori