Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Letos imam za prezimovanje in saditev tri različne čajote: svetlo zeleno -moj pridelek, temnozeleno in belo-rumeno (mislim, da ju je za Miklavža prinesel Jan24).
Me prav zanima, kaj bo iz njih prihodnje leto - ob dveh osnovnih pogojih: da mi jih uspe ustrezno prezimiti in da jih bom imela kam saditi._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Še dober mesec in ponovim vajo. Na osnovi lanskih izkušenj bodo šle v lonce že januarja, ker toplota okoli 15 °C pri marčevskem sajenju ni zagotovila pravočasnga razvoja korenin.

Namesto s predvideno kopreno bom stene lonca obložila s pletenino od starih spodnjih majic (ideja od vode). Lani sem na drugem primeru videla, da jo koreninice zlahka predrejo, ostane pa toliko kompaktna, da ob presajanju še ne bo razpadla. Potem v zemlji pa dokaj hitro.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čas za sajenje čajot je tu!
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala muha, da si nekatere, ki se ne spomnimo , spomnila.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasno, meni že tako preveč poganjajo, naj gredo pa v zemljo..._________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Darso je napisal/a:
Krasno, meni že tako preveč poganjajo, naj gredo pa v zemljo...
In na svetlo in toplo (in čisto malo vlažno)?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Bodičasta in ena gladka čajota sta na podstavku pognali pol metra velik poganjek.
Prosim nasvet, ali naj poganjke porežem na 5 cm in jih postavim na zemljo v lonec za rože.

Hvala Ana
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Poganjek cajote lhko porezes na visino cca 15 cm. V vodo ga nima smisla dajat. Lahko pa liste uporabis kot spinaco._________________CARPE DIEM
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

mislila sem cajoto porezat in potem cajoto postaviti v loncek z zemljo. Razmisljam, da je to prekmalu, saj do maja je še daleč

Ana.
Jasminka

Odgovor Napisal/-a Jasminka »

Jaz sem že tudi dala na kalitev 2 čajoti, ki sem jih lani pridelala. Bil je slab pridelek, najbrž zato, ker sem jih dala skoraj mesec dni pozneje na kalitev.
Želim pa si, da bi imela kakšno gladko čajoto, ampak še nisem kje videla, da bi jih prodajali.
Odgovori