Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2017

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Česen 2017

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Prejšnje strani:

Česen2016
Česen 2015
Česen 2014
Česen s prispevki 2013

muha

Letos mi je sajenje česna ušlo, pa me zanima, ali lahko jesenskega nekaj malega posadim tudi pozimi, če se slučajno kaj ogreje in zemlja ne bo ves čas zmrznjena? V mislih imam tam nekje do konca februarja.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Mislim, da lahko, čeravno tega še nisem počel, ker ima pri nas potem premalo vlage. Bodo pač rabili nekaj več časa da dozorijo ali pa bodo malo manjši. Saj pomladanski česen se sadi ravno takrat enkrat.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Pomladanski že, jaz imam doma jesenskega. Bom poskusila, tudi če bo manjši, nekaj bo, jeseni bom pa za seme pri MarijaV novega kupila, če bo zato Smile
Smo zelo zadovoljni z njim, tudi drugi ga hvalijo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Za Anko (jesenska) pravijo, da jo je treba posaditi do konca januarja. Verjetno pa je odvisno tudi od kraja, kjer česen sadimo. Izkušenj s tako poznim sajenjem pa nimam._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Podobno je meni pred dvema letoma ostalo nekaj strokov Anke, ki sem ga posadila enkrat februarja. Dozorel je skoraj istočasno z jeseni sajenim, stroki so pa bili precej manjši.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pri meni je Anka in tudi ostale pozne sorte do sedaj naredila zgolj nekaj malega korenin. Ob primernih pogojih (Štajerska je v povprečju malo toplejša) bo po moje to večinoma nadoknadil tudi ob tako poznem sajenju. Seveda pa se to, če bo zemlja dolgo časa premrzla, ne bo zgodilo v taki meri in bodo stroki manjši.
brbr

Pika, če česna nimaš veliko, bi bilo mogoče pametno, da ga zdaj posadiš v korita/lonce, daš nekam na hladno, kjer ne zmrzuje in potem spomladi sadike presadiš na prosto._________________naredimo svet lepši
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ne glede kdaj posadiš česen, jeseni ali zgodaj pomladi dozori istočasno. skladiščenje pri pomladnem je bolj problematično. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
brbr

Seveda dozori istočasno, a, če ga posadi zdaj, bo do pomladi že naredil dovolj korenin (upam), da bo potem uspel narediti solidne čebulice. Problem spomladanskega sajenja je, da prehitro postane pretoplo in rastline ne razvijajo več korenin, ampak zelenje in čebulice. Če pa ni dovolj korenin, ni dovolj hrane..._________________naredimo svet lepši
Odgovori