Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vsi dnevi (ne glede na luno ali setveni koledar po Mariju Thun) so bili UGODNI za setev, saj so vsa semena VZKLILA!
Mislim da ni poanta v tem da vzklijejo, ampak kako se rastline obnašajo kasneje. Je pa 100% vpliv lune pri sekanju lesa. Pa tudi koline ob mlaju so se dostikrat pokvarile.
Mnja, bo kar držalo, da luna nima nekega bistvenega vpliva na kaljenje. Nekje sem bral, da je slednje pač odvisno bolj kot ne od kakovosti semen in trenutnih pogojev (toplota, vlaga...), med tem ko pri rasti rastlin pa naj bi prišel vpliv bolj v ospredje. No, nekoč sem res poizkusil zadevo, pa nisem opazil nekih bistvenih razlik. Seveda pa je to stvar vsakega posameznika. Meni je za čas kalitve vseeno kdaj kalim. Kalitev pač izberem glede na čas, ki ga imam na voljo. Tako ali tako moram sadike premikati vsepovsod po bajti in loviti svetlobo dokler pač ne grejo na končno mesto... Umetno pa ne dosvetljujem. Nimam potrebe, se mi ne da, pa še drago zna biti.
mislim, da je pajo sel medtem na lepse, je pa, po moje, kupoval ravno tu / tam (glej 1. stran).
Kam, da sem šel? Ta je pa dobra kaj berem. Ja ravno to sem kupil pač sem bil nad Asefom preveč razočaran. Mogoče pa je letos boljše nič ne rečem._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.