Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol Flagg

crtj-admin
Site Admin

Fižol Flagg

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

FLAGG
Zelo redek fižol, ki izvira iz indijskega plemena Irokezi. Poimenovan po Gail Flagg, ženski iz Kanade, v kateri družini so ga gojili generacije dolgo.
Zelo produktiven in zgoden, tudi v hladnejših podnebjih.

Višina: preklar, v= visok do 2 m

Cvetovi:
vijolični

Stroki:
Zeleni z lila pridihom na robovih, steblo viola

Semena/zrnje:
Seme je ravno in ledvičasto, podobno kot pri tetovcu, le s črnimi in belimi vzporednimi lisami.

Uporaba :
- Stročje: tudi za uporabo
- Zrnje: zelo okusno

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zahvaljujoč tebi, sem ponosna lastnica 5 zrnc. Jih bom skrbno negovala, z namenom, da ta sorta ne bi bila več tako redka Very Happy_________________naredimo svet lepši
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

podpiram vaju pri teh aktivnosti, upam, da se bo uporaba domačega fižola razširila, in bo taka raznovrstnost, kot pri pardajzkih. Tale fižolomanija me je resno okužila!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasni so kaj takega še nisem videla. Imam fižol sicer bolj rada v stročju. Tega mi leto zaradi lanske suše zelo manjka. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
brbr

Nekaj semen je na voljo..._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

brbr je napisal/a:
Nekaj semen je na voljo...

Ta je tudi krasen !
Z veseljem vzamem. jaz, jaz!
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Bo kakšno zrno za Pepa, bi bil zelo vesel.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

O, ta je pa pravi lepotec, in če praviš, da je tudi dober.... Oh, še zame nekaj semena.
Hvala

Lepo bodi, Mil
brbr

AB, pep, Mil, za vsak dobi nekaj zrn. AB in mil najbrž prevzameta osebno, pep ti pa pošlji naslov na ZS._________________naredimo svet lepši
Odgovori