Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
FIŽOL RIBNČAN (URBAN) nizek
A Urban ima rdeče stroke in pleza ? Moj ima zelene, ki postanejo skoraj beli, ko zori ... In čisto nizek je._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Če se nima kam vzpenjati, je seveda nizek. Če ima na voljo oporo, se zna vzpeti do kakšnega metra. Ni pa nujno, vsaka rastlina se ne. Stroki so zeleni, če so izpostavljeni soncu, pa pred zorenjem postanejo rdeči. Ko so zreli, so barve suhega koruznega ličja.
Mimogrede, Hrovača ... Pregledala sem vse štiri krake prireditvenega prostora. Vse skupaj se začne ob 12-ih, dopoldne ni nič. Večinoma je na voljo nešteto jedi iz fižola, suha roba, razni prikazi kmečkih opravil, živa glasba, vse sorte, skratka, le ena gospa pa prodaja ribničana. Še ta si deli stojnico z medom. In seveda prodaja dva ribničana. ''Ta zgoden in ta pozen''. Ta zgoden je ta, ki ga naša Brbr vodi kot Urban, prodaja že letošnjega. ''Ta pozen'' je pa tisti pravi s črticami, prodaja lanskega, ker je letošnji še na njivi. Oba sta pakirana po 25 dag in zavojček stane 4 €.Nazadnje urejal/a Melona 29 Avg 2016 10:46; skupaj popravljeno 1 krat
Mimogrede, Hrovača ... Pregledala sem vse štiri krake prireditvenega prostora. Vse skupaj se začne ob 12-ih, dopoldne ni nič. Večinoma je na voljo nešteto jedi iz fižola, suha roba, razni prikazi kmečkih opravil, živa glasba, vse sorte, skratka, le ena gospa pa prodaja ribničana. Še ta si deli stojnico z medom. In seveda prodaja dva ribničana. ''Ta zgoden in ta pozen''. Ta zgoden je ta, ki ga naša Brbr vodi kot Urban, prodaja že letošnjega. ''Ta pozen'' je pa tisti pravi s črticami, prodaja lanskega, ker je letošnji še na njivi. Oba sta pakirana po 25 dag in zavojček stane 4 €.Nazadnje urejal/a Melona 29 Avg 2016 10:46; skupaj popravljeno 1 krat
Tale Urban je fižol kot se šika - zelo roden (na eni rastlini je bilo povprečno 12-17strokov, kar se mi zdi veliko), zgoden (pri meni je ves pridelek trenutno v zmrzovalniku). Nikoli nisem opazila, da bi bili stroki rdeči , tudi vzpenja se ne.
Imam pa tudi eno preklo Ribnčana (seme dobila od Špele). Ta se je povzpel do vrha prekle, prvi stroki počasi zorijo in so pisani. Je pa to pozen fižol, ki o zorel tja do oktobra se mi zdi..._________________naredimo svet lepši
Imam pa tudi eno preklo Ribnčana (seme dobila od Špele). Ta se je povzpel do vrha prekle, prvi stroki počasi zorijo in so pisani. Je pa to pozen fižol, ki o zorel tja do oktobra se mi zdi..._________________naredimo svet lepši
Fajn fižol je, res. Jaz sem ga danes pobrala dve tretjini, ostala tretjina še ni suha.
O vzpenjanju posameznih rastlin in rdečenju strokov, če so izpostavljeni soncu, je pa tudi ta gospa, ki ga je prodajala v Hrovači, poročala. Upam, da ne gre še za kakšnega tretjega, čeprav je zrnje enako kot to v tej temi.
Brbr, kako visoka pa je tista prekla, po kateri se je do vrha vzpel Ribničan?
O vzpenjanju posameznih rastlin in rdečenju strokov, če so izpostavljeni soncu, je pa tudi ta gospa, ki ga je prodajala v Hrovači, poročala. Upam, da ne gre še za kakšnega tretjega, čeprav je zrnje enako kot to v tej temi.
Brbr, kako visoka pa je tista prekla, po kateri se je do vrha vzpel Ribničan?
Fižolovke so zelo visoke - takole čez palec kakšne 3m. Bom zmerila, ko pridem domov (trenutno se namakam v toplicah).
Melona, če prav razumem, si v Hrovači kupila fižol? Kot napisala že prej, odkupim pol vrečke pravega Ribnčana. Seveda lahko tudi manj, če ga boš ti potrebovala zase._________________naredimo svet lepši
Melona, če prav razumem, si v Hrovači kupila fižol? Kot napisala že prej, odkupim pol vrečke pravega Ribnčana. Seveda lahko tudi manj, če ga boš ti potrebovala zase._________________naredimo svet lepši
Brbr, če prideš na jesensko srečanje, ti ga z veseljem prinesem takrat, sicer pa pošljem po pošti. Seveda ti ga ne prodam, halo. Prej še naredim evidenco ostalih sort, da ti bom točno lahko povedala, katere imam. Nekaj mi jih ni vzklilo in bom tudi tebe prosila za kakšno zrno, če boš imela, velja? Ti sporočim, ko jih poberem.
Na jesensko srečanje gotovo pridem. Če mi boš Ribnčana pripravila kot darilo, te prosim samo za nekaj zrn (za preklo ali dve), saj upam, da bo tudi moj letos kaj obrodil in se tako malo namnožil.
Ko bodo fižoli dozoreli, jih bom pregledala in sporočim stanje. Upam, da bo to že do jesenskega srečanja, čeprav je po navadi za pozne fižole srečanje malo zgodaj.... No, se bova še menili, a ne?_________________naredimo svet lepši
Ko bodo fižoli dozoreli, jih bom pregledala in sporočim stanje. Upam, da bo to že do jesenskega srečanja, čeprav je po navadi za pozne fižole srečanje malo zgodaj.... No, se bova še menili, a ne?_________________naredimo svet lepši