Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2017
Trocki je napisal/a: |
Kakšen je kaj Asef za sejanje in pikiranje letos? Kakšna boljša alternativa mogoče? |
Mislim, da se večina drži preverjenih favoritov - Klasmann Potgrond H (ali Bio Potgrond ali P) in Neuhaus N2 (ali N8 ). Ne vem pa kakšne so razlike med posameznimi variantami teh firm.
Kakor vem so vsi dobavljivi zgolj v 70l vrečah._________________Tudi po slabi žetvi je treba sejati.
Urb je napisal/a: | ||
Mislim, da se večina drži preverjenih favoritov - Klasmann Potgrond H (ali Bio Potgrond ali P) in Neuhaus N2 (ali N8 ). Ne vem pa kakšne so razlike med posameznimi variantami teh firm. Kakor vem so vsi dobavljivi zgolj v 70l vrečah. |
Hja, omenjeni substrati so namenjeni za kasnejšo presaditev v lonce kakor vem in ne za setev. Je že kdo dal semena direkt v tako zemljo in kakšni so rezultati?
Trocki je napisal/a: |
Hja, omenjeni substrati so namenjeni za kasnejšo presaditev v lonce kakor vem in ne za setev. Je že kdo dal semena direkt v tako zemljo in kakšni so rezultati? |
Trocki, vedno SEJEM samo v to zemljo (Neuhaus N8 ), drugim več ne zaupam ,pa sem probala nešteto različnih substratov vseh cenovnih razredov. Tisti prav setveni so še najbolj zanič.
Pred uporabo jo skozi plastično gajbico pretlačim, da tako dobim finejšo strukturo, v gajbici pa ostanejo grobi delci, ki jih shranim za kasneje, ko rastlinice pikiram (grobi delci gredo na dno lončka, gor pa nasipam nepresejani substrat direktno iz vreče), saj omogočajo dober razvoj koreninic.
Toplo priporočam!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk je napisal/a: |
... Trocki, vedno SEJEM samo v to zemljo (Neuhaus N8 ), drugim več ne zaupam ,pa sem probala nešteto različnih substratov vseh cenovnih razredov. Tisti prav setveni so še najbolj zanič. ... Toplo priporočam! |
Se mi zdi, da sem vse izvedel. Ce bo pa kaj pomagalo, pa... ?
Pri nas smo do sedaj kup(ova)ili, kar se je v tistem trenutku dobilo. Temu primerne so bile tudi izkusnje...
Lp.
Ivčk je napisal/a: | ||
Trocki, vedno SEJEM samo v to zemljo (Neuhaus N8 ), drugim več ne zaupam ,pa sem probala nešteto različnih substratov vseh cenovnih razredov. Tisti prav setveni so še najbolj zanič. |
No, potem bom tudi jaz letos sejal kar v zemljo ki jo drugače uporabljam za kasneje. Sicer ne bo to Neuhaus ampak Klasmann Potgrond H, ki naj bi bil podobne kvalitete kot N8, ampak mi je lažje dostopen. Hvala za nasvet.
Omenjeni Klasmann je še bolj fine strukture kot N8. Sam sem polovico sejal v mešanico lanskih ostankov N8 in Klasmann Bio Potground, polovico pa samo v slednjega. Ni videti velikih razlik in po enem tednu se iz obeh že sveti sem in tja kakšen kalček. Bio Potground ima malo manj hranil in je mogoče bolj primeren za sejanje.