Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2017

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Irena, res si pridna! Sama o papriki še razmišljati nisem začela. Embarassed Verjetno bom posejala kar stara semena.
Imamo pa tudi mi podoben mačji problem. Dokler so police še prazne, jo vzgajam. Rolling Eyes
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Aha, končno tema o paprikah !
To bom tudi sadili, a ne ?! Ne samo paradižnik ... Wink

Ja, upam, da bo imel letos več sreče s svojimi sadikami.
Še zdaj ne vem točno, kaj je šlo narobe, ampak sem potem nekako rešil sezono s kupljenimi sadikami.

Za letos imam pripravljena naslednja semena:

- Red Marconi ( rdeča podolgovata )
- Nocera Rosso ( rdeča, debela, bolj okrogla )
- Sweet Chocolate ( rdečkasto-rjava, srednje velika )
- ena oranžna, okrogla, kupljena kot Oranzhevoye Chudo ( predvidevam, da gre za California Wonder Orange )
- Šorokšari ( rumena, okrogla, tip babura - domače seme, pobrano od lansko leto posajenih )

Prezimujem tudi dve sadiki od lani, eno to Orange Wonder in še en, lansko leto zelo roden, kupljen hibrid. Za hec, morda pa uspe.

Ja, konec tega tedna bom po vsej verjetnosti že posejal semena ali pa najkasneje enkrat naslednji teden !
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, hvala za prijaznost, a se tokrat postavljam v vrsto k Piki Embarassed . Na srečanju sem pa te papričice spregledala, tako na žalost nimam semen._________________naredimo svet lepši
Venusta

Odgovor Napisal/-a Venusta »

Živijo,

jaz pa imam eno vprašanje glede semena paprik. Lansko leto sem imela posajene tri različne paprike, ki so rastle kar precej skupaj. Pobrala sem semena, sedaj pa berem, da bi jih morala zaščititi pred opraševanjem med sortami. Imam sicer še dovolj originalnih semen, tako da ni problem, bi pa vseeno vprašala, kako jih zaščitite, da dobite čisto seme?
Sem pa imela posajene Šorokšari, Sweet Palena ter eno veliko rdečo tipa Babura.
Hvala.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kar nekaj informacij o zaščiti boš našla v tej temi.
In, zaradi lažje komunikacije, vpiši v profil, kje si doma.
Dobrodošla med nami!
Venusta

Hvala za informacije, si bom prebrala. Profil bom pa tudi dopolnila.
Hvala za dobrodošlico ;)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Venusta: tule smo o tem več pisali.

Poleg Optimista še ena, ki se ubada s pogoji pridelovanja na 1000 metrih. In celo ne tako daleč narazen, domnevam.

Vidim , da je isti link pred menoj dala že metuljc Embarassed
Nazadnje urejal/a muha 14 Jan 2017 14:02; skupaj popravljeno 1 krat
Venusta

Hvala za linke. Sem si prebrala. Če kaj ne bo šlo, ko se bom zadeve lotila v praksi, pa že še vprašam Smile
kotalka

Odgovor Napisal/-a kotalka »

ojla

ste pa pohiteli nekateri Shocked

na mojem seznamu so letos:
magdalena
šorokšari
slonovo uho
oranžna paprika
corno di toro giallo (oranžna podolgovata)

sedaj sledi lobiranje za selitev orhidej z okenskih polic, da bo plac za sadike Evil or Very Mad

sejal bom v februarju Cool

lp
Avi

Odgovor Napisal/-a Avi »

Vidim, da eni že pridno planirate, super ste! Smile
Sama imam za letos, kar se tiče paprike, v planu ljubov dlan in še neko rumeno. Mi lahko kdo predlaga kakšno fajno sorto rumene paprike, prosim? Zdaj sem 3 leta imela alpino, a nisem bila zadovoljna. Grmički so ostajali majhni, tudi plodovi so bili dokaj majhni in ne ravno mesnati- na isti gredici, kot ljubov dlan, ki mi je delala kot nora.
Za letos pa bi rada neko rumeno papriko, ki dokaj dobro obrodi, da bomo imeli nekaj od nje. Trgovinska semena sem že prečekirala, ampak bi rada slišala mnenje od koga, ki lahko iz prve roke pohvali kako sorto. Če pa ima kdo tudi kaj viška semena, ki bi ustrezalo mojim pogojem, ga pa z veseljem menjam za kak paket kave ;)
Odgovori