Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2017

Odgovori
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Zakaj pa v kamiličnem čaju?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

pajo,

delas samo po luni, ali imas se kako drugacno pratiko?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

mravlja je napisal/a:
pajo,

Samo po luni._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

pika je napisal/a:

Da se ne prehladijo Laughing
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

pika je napisal/a:

Da se semena razkužijo. Sama dosedaj še nisem tega prakticirala.
mravlja

Baje je tudi zajbljev caj dober.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

...in namakanje/razkuževanje semen v magnezijevem sulfatu (ang. epsom salt), peroksidu itd.. Do sedaj sem samo enkrat razkuževal semena v kamiličnem čaju, ker sem imel rahle probleme s plesnijo v kalilnih vrečkah, pa se mi zdi da je pomagalo.

Vidim da nekateri že pridno presajate letošnje sejančke, pri meni je zaenkrat na sporedu še prenašanje prezimovalčkev v primerne toplejše prostore, saj se je izkazalo da tudi pubescensom (rocotom), predvsem tistim ki so bili malo bolj obrezani v jeseni, lahko pridejo do živega daljša obdobja nizkih temperatur. Trenutne temp se jim gibljejo tam od 2-5°C, in v roku enega tedna se to "sušenje" vej začudoma hitro širi.

Rocoto red iz zgornje fot. se je trenutno preselil v malo toplejši prostor (~10-18°C), njegov lanskoletni pomladanski podmladek, kateri ni bil obrezan, pa zaenkrat mraz prenaša brez težav. Pravtako izgleda OK rocoto yellow, kateri je jeseni pri "frizerju" izgubil 2/3 krošnje, vendar sem rane zamazal s cepilno smolo.

Pa še en lanskoletni poletni kandidat za malo bolj zgodnjo trgatev, cvetel okoli novega leta.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

T.P., si me spomnil, da sem šel pogledat na podstreho moje prezimovalce. Bogi revčki, daleč od oči, daleč od srca Wink .

Začuda se dobro držijo, mogoče jih čez približno dva tedna prestavim na toplejše mesto - če bo vreme bistveno toplejše._________________mfranc
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Pozdrav!

Izmed mojih par prezimovalčkov sta dva preživela, tako da za začetek bo. Letos še nisem nobenega semena dala v zemljo, bo pa počasi vse urejeno, samo da pride konec februarja. Letos nameravam imeti malo manj različnih sort, ker jih bom imela vse kar na vrtu.

pep, mogoče bi lahko sliko prilepil sem gor, da prepoznamo čili. Čeprav se meni nekak dozdeva, da bi lahko monkey face bil. Edino ta je neke take oblike.
mravlja

pajo je napisal/a:
mravlja je napisal/a:
pajo,

Samo po luni.

Sem vceraj, v soboto, posejal nekaj semen v "kontrolni" loncek. Me zanima, kako se bo stvar odvijala.
Odgovori