Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gypsophila - pajčolanka, šlajer

crtj-admin
Site Admin

Gypsophila - pajčolanka, šlajer

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS

sadrenka (Gypsophila), rod iz družine klinčnic z ok. 130 v rstami, razširjenimi od Sredozemlja do sr. Azije; nižje zelnate rastline ali trajnice z majhnimi, belimi ali rožnatimi cvetovi v pakobulih ali latih; v sr. Evropi najpogostejša gosto rušnata plazeča s. ( Gypsophila repens) na suhih gorskih območjih. Priljubljena vrtna rastlina in za rezano cvetje je latnata s. (pajčolanka Gypsophila paniculata), do 1 m visok latast grmiček s številnimi majhnimi cvetovi. (DUDEN)

dodala: voda

Nazadnje urejal/a muha 09 Sep 2013 12:44; skupaj popravljeno 1 krat
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kako lepo poln je. Moja sorta je čisto drugačna. Imaš domače seme?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Saj je trajnica, bobolino. Imam pa seme, mi ga je dala voda. Dobiš, če želiš.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Sem bila v zmoti, sem mislila, da je enoletnica. Bom prosila za seme, ja. Nekaj sem sejala v zimskem sejanju, a so cvetoče rastlinice drugačne._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
turururu

Odgovor Napisal/-a turururu »

Kako je lep, moj se šele pripravlja na cvetenje.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Po treh letih sem dočakala,da je zacvetela

Laughing_________________LP
E.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi pri nas cveti Sem lani dobila sadiko, lepo v loncu je cvetela lani, cveti letos. Joj, kako ji pristoji pajčolan. Moja je v družbi ene od latastih hortenzij, ki se komaj počasi odpira.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Tale moja pa je iz posajenih semen Very Happy ._________________LP
E.
Odgovori